Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze goedkope elektrische auto koop je voor minder dan 5.000 euro

Chinese automerken zien we steeds meer op de Europese markt, denk aan merken als Xpeng en Lynk & Co. Desondanks blijven sommige auto’s ons bespaard, zoals de elektrische auto Yuanbao van BAW. Kost je minder dan 5.000 euro.

Het model heet de Yuanbao en wordt geproduceerd door BAW (Beijing Auto Works). De elektrische auto is gemaakt voor in steden waar elke centimeter telt, maar biedt desondanks ruimte voor vier passagiers.

Kleine elektrische auto voor een kleine prijs

De goedkope EV heeft een lengte van 3,1 meter, een breedte van 1,5 meter en is 1,59 meter hoog. Hoewel het model nu enkel getoond is als driedeursversie, werkt de fabrikant aan een variant met vijf deuren.

Elektrische auto 5000 euro
(Afbeelding: BAW)

De vier passagiers worden voortgesleurd door een elektromotor op de achteras die goed is voor 20 kW (27 pk) en 85 Nm aan trekkracht. De elektromotor is gekoppeld aan een accupakket met een capaciteit van 9,6 of 13,6 kWh. Hier kom je volgens de fabriek 120 of 170 kilometer ver mee. De topsnelheid bedraagt 100 kilometer per uur.

Elektrische auto 5000 euro
Dit is een van de goedkoopste elektrische auto’s die er te koop zijn – zelfs in China. (Afbeelding: BAW)

Hoewel de auto zo goedkoop mogelijk is geproduceerd, beschikt het wel over een 10,2-inch infotainment en wat veiligheidsfeatures. De auto heeft een 360 graden camera- en radarsysteem, ABS, airbags en Hill Start Assist-functie.

Minder dan 5.000 euro

Hoewel de goedkope elektrische auto qua functionaliteiten niet echt bijzonder is, is de prijs dat wel. De EV koop je in China al voor 33.900 Chinese renminbi, de prijs kan oplopen tot maximaal 49.900 Chinese renminbi. Met de huidige wisselkoers kan je dus de auto al voor 4.835 tot maximaal 7.117 euro kopen. Veel goedkoper ga je in ieder geval geen elektrische auto vinden, ook niet tweedehands. Al mag je met de BAW Yuanbao in Nederland niet op de openbare weg rijden.

‘s Werelds lichtste elektrische auto kan ademen en trekt pijlsnel op

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.