Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Beyoncé onthult nu al iconisch artwork van nieuw album

Beyoncé komt over een maand met een nieuw album, Renaissance genaamd. Om de boel een beetje op te warmen, letterlijk, heeft ze de albumcover vast gedeeld. En die is behoorlijk bloot. De foto is gemaakt door een Nederlandse fotografe.

Na alle collecties met Blue Ivy en Adidas, documentaires, tours en heel veel andere projecten, vond Beyoncé het wel weer eens tijd voor een soloalbum. Lemonade uit 2016 was de laatste soloplaat, en in 2018 kwam ze samen met Jay-Z nog met het album Everything Is Love.

Het artwork van Renaissance

Tussendoor maakte Beyoncé nog wel wat muziek met andere artiesten, waaronder Megan Thee Stallion, maar nu komt er eindelijk weer eens een bult met eigen werk. En de terugkeer van Queen B wordt op vorstelijke wijze gemarkeerd.

Beyoncé deelde het artwork van haar nieuwe album op Instagram. Ze zit gehuld in een glinsterende, met spikes bedekte bodysuit op een kristallen paard. De foto is gemaakt door de Nederlandse fotografe Carlijn Jacobs.

Het nieuwe album van Beyoncé

“Door dit nieuwe album te maken, had ik een plek om te dromen en te ontsnappen in een enge tijd voor de wereld”, aldus Beyoncé over het proces rond Renaissance. “Het stelde me in staat om me vrij en avontuurlijk te voelen in een tijd waarin er weinig anders bewoog.”

Waarom je tijdens het hardlopen naar Beyoncé moet luisteren

“Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel”, voegt ze eraan toe. “Een plek om los te komen van perfectionisme en piekeren. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen. Het was een mooie ontdekkingsreis. Ik hoop dat je vreugde vindt in de muziek op het nieuwe album. Ik hoop dat het je inspireert om de wiebel los te laten. Ha! En om je net zo uniek, sterk en sexy te voelen als jij bent.”

Eerste single

Er is al een nieuwe single van het nieuwe album Renaissance uit. Het nummer heet Break my Soul en ook op dit artwork schittert Beyoncé als nooit tevoren. Luister de single hieronder.

Check hier de meest recente Blue Ivy-collectie, die Beyoncé zelf presenteerde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.