Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste Harley-Davidson op Marktplaats onder de loep

Een Harley-Davidson is de ultieme machomotor uit het land der tweewielers. Er staan talloze exemplaren als occasion te koop en je bent al verrassend weinig geld de man. We zochten de goedkoopste op Marktplaats op en keken of het wat is.

Veel mensen zijn gek op het Amerikaanse motormerk vanwege zijn kenmerkende klank. Dankzij bekende, onregelmatige roffel die V-Twin produceert, is een Harley van veraf te herkennen.

Goedkoopste Harley-Davidson op Marktplaats

In onze queeste naar de befaamde V-Twin-brom stuitten we op dit exemplaar. Het is een XLH Sportster, een compact model uit de line-up van het merk, die zich de goedkoopste Harley-Davidson van Marktplaats. De occasion komt uit 1998 en wordt aangedreven door de bekende 883 cc tweecilinder. De teller werkt niet goed meer en leest ‘ongeveer 39.000 kilometer af’, zo stelt de verkoper. Hij hoopt 3.950 euro te krijgen voor zijn motor.

Goedkoopste Harley-Davidson occasion tweedehands motor
(Afbeelding: Marktplaats / Otomoto)

Zoals te verwachten van een betaalbare motor op leeftijd, is het een en ander aan de Harley-Davidson versleuteld. De spiegels, de luchtinlaat, het achterlicht en het stuur lijken niet origineel te zijn. Helaas had de sleutelaar geen tijd om de versleten schokbrekers te vervangen. Het is gissen naar de technische staat van de occasion, al claimt de verkoper dat de motor fantastisch loopt en klinkt.

Duurste occasion van ons land

Nu we toch naar Harley-Davidson-occasions speuren, zetten we uit nieuwsgierigheid de sorteerknop ook eens op ‘prijs van hoog naar laag’. Dit exemplaar bovendrijven. Het is een motorfiets uit 2019 die flink onder handen is genomen. Naast alle uiterlijke aanpassingen, is ook het motorblok gekieteld. De tweecilinder levert maar liefst 156 pk en 216 Nm koppel.

Goedkoopste Harley-Davidson occasion tweedehands motor
(Afbeelding: Marktplaats / West Coast Motors)

Voor de occasion wordt nu maar liefst 70.000 euro gevraagd. Dat is fors meer dan zelfs de duurste, nieuwe Harley-Davidson: een CVO Street Glide of CVO Road Glide. Deze modellen kosten je nieuw minimaal 55.000 euro. Forse bedragen die wij momenteel niet in een oude sok hebben. Misschien toch maar bij de Sportster-verkoper aankloppen voor de goedkoopste van Marktplaats.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.