Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-docu over House of the Dragon is hitserie van nu

Seizoen 2 van House of the Dragon is onderweg, al komt er maar één aflevering per week bij. Wat veel niet weten is dat er ook een tweede seizoen is van de Game of Thrones-documentaire The House that Dragons Built. Heerlijk kijkvoer tussendoor.

House of the Dragon is een prequel van Game of Thrones, waarin de familie Targaryen centraal staat. De serie speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in de originele serie af en 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.

House of the Dragon: The House that Dragons Built

House of the Dragon vertelt het begin van het einde van Huis Targaryen en de gebeurtenissen die leidden tot de successieoorlog van de Targaryen-dynastie. Die oorlog staat bekend als de ‘Dans der Draken’, waarop het vijfde seizoen van Game of Thrones is gebaseerd.

Met een budget dat richting de 20 miljoen dollar per aflevering gaat, een stuk meer dan Game of Thrones, is er weinig aan het toeval overgelaten rond House of the Dragon. In de documentaire The House that Dragons Built zie je hoe alles tot stand is gekomen. Middels unieke beelden achter de (blauwe) schermen en interviews met cast en crew.

Game of Thrones-docu is hit op HBO Max

Het eerste seizoen van de documentaire over de Game of Thrones-prequel bestaat uit tien afleveringen van zo’n 23 minuten. Nu is er een tweede seizoen, waarvan de eerste vier afleveringen te zien zijn. Op House of the Dragon zelf na is de documentaire The House that Dragons Built seizoen 2 nu de best bekeken serie wereldwijd op HBO Max, volgens data van Flixpatrol.

Je krijgt te zien hoe het visuele spektakel, de storytelling en vooral het gevlieg met draken wordt gerealiseerd. Echt een absolute aanrader, deze documentaire. Niet alleen volgens Manners, maar ook afgaande op de rating van 8,2 op IMDb.

Oordeel vooral zelf. De documentaire House of the Dragon: The House that Dragons Built is nu te streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.