Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Belgische overheid verkoopt foute boevenbakken via webshop

Net als in Nederland worden er ook in België auto’s in beslag genomen door de overheid. De Federale Overheidsdienst Financiën biedt nu twee foute boevenbakken aan. Zie jij jezelf al rijden?

Omdat de wagens worden aangeboden door de FOD zijn ze naar alle waarschijnlijkheid om belastingredenenen in beslag genomen. Door deze inbeslagname kun jij wellicht een goede deal scoren. Scrol helemaal naar beneden voor de verkoopinformatie.

Mercedes-AMG E63

Veruit de duurste auto bij de Belgische overheid is deze Mercedes-AMG E63. Sowieso al een patserige bak, maar de matzwarte kleur maakt het imago pas echt compleet.

Boevenbakken, Belgische Overheid
(Afbeelding: Finshop)

Het model heeft een 4.0 liter V8 met 571 pk onder de motorkap. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Mercedes in 3,5 seconden. Eerlijk is eerlijk: dat voelt heel erg lekker. De topsnelheid van de auto is begrensd op 250 kilometer per uur. Die kan je echter verhogen tot 300 kilometer per uur met de AMG Driver’s Package.

Boevenbakken, Belgische Overheid
(Afbeelding: Finshop)

De boevenbak van de Belgische overheid komt uit 2018 en heeft bijna 21.500 kilometer afgelegd. In Nederland kost een Mercedes E63 AMG met deze kilometerstand tussen de 90.000 en 100.000 euro. Tot 7 juni kun je op de auto bieden.

Hummer H3

Maar als je dacht dat de Mercedes een opvallende boevenbak is, dan heb je deze Hummer H3 nog niet gezien. Wanneer een Hummer uit de fabriek rolt, is het al een foute bak. De gigantische velgen en de chromen opsmuk van dit exemplaar maken het nog een tandje heftiger.

Boevenbakken, Belgische Overheid
Hummer H3 bij de Belgische overheid. (Afbeelding: Finshop)

De Hummer heeft bijna 175.000 kilometer achter de rug. Hier deed hij twaalf jaar over. Het bakbeest beschikt over een 3.7 liter vijfcilinder motor met 245 pk en 328 Nm koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de bijna 2,2 ton zware boevenbak in 9,7 seconden. Het versnellen stopt al bij 160 kilometer per uur.

Hummer H3
(Afbeelding: Finshop)

In Nederland staat soortgelijke hummer – zonder opvallende kleur – voor net geen 17.000 euro te koop. Op dit door de Belgische overheid in beslag genomen exemplaar kun je tot 7 juni bieden.

Bieden bij de Belgische overheid

Geïnteresseerd in een van de Belgische boevenbakken. Bied hier op de Hummer H3 en hier op de Mercedes-AMG E63.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.