Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Friends The Reunion-memes: Matt LeBlanc de vrijgezelle oom

Afgelopen donderdag was het dan zover. Friends: The Reunion ging in première en als fan moet je de langverwachte reünie hebben gezien. Er vielen heel veel dingen op, maar kijkers hadden het vooral over ‘oom’ Matt LeBlanc, die uitgroeide tot een meme.

Friends: The Reunion is nu te streamen op HBO Max. Afgelopen vrijdag kon je de eenmalige reünie bekijken via SBS6. Nog niet gezien? Dan verklappen we vast dat het niet zoeter kon en dat geweldige en onthullende momenten elkaar afwisselden. Pure nostalgie, en zeker niet iets om kritisch te benaderen.

Matt LeBlanc: die vrijgezelle oom met simpele levensopvattingen

Zoals gezegd was het vooral Matt LeBlanc, Joey in Friends, die in het oog sprong. Doordat hij in een oubollige spijkerbroek en een dit overhemd met zijn handen over elkaar heen zat, wordt hij nu de oom van het internet genoemd. Die vrijgezelle oom die niets zegt tijdens het eerste half uur van je verjaardag. Die oom die net iets te veel gratis bier bestelt tijdens jouw bruiloft. Die oom die de onderstaande memes pas over zes maanden deelt op Facebook.

Meer specifiek wordt hij in de memes een Ierse oom genoemd, blijkbaar een archetype van de ouderwetse stempel. Juist, die man die zich afvraagt waarom je in hemelsnaam geld betaalt voor een nieuwe jeans met scheuren erin.

Die laatste is extra treffend, te weten dat ‘acteur’ Joey, het Friends-personage dat Matt LeBlanc vertolkte, ooit hetzelfde riep in de serie. Veel meer memes vind je op Twitter.

Friends: The Reunion streamen

Als je Friends: The Reunion afgelopen vrijdag hebt gemist, is het relatief lastig om de eenmalige uitzending te streamen in Nederland, te weten dat HBO Max hier nog niet beschikbaar is. Maar er is een relatief simpele optie. Vanaf 1 juni kun je de aflevering streamen op het Belgische platform Streamz, dat je 14 dagen lang gratis kunt uitproberen.

In de stemming gekomen? Check in dit artikel de tien beste afleveringen van Friends, op basis van IMDb-rating.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.