Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 5 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

De 10 mooiste vrouwen van Nederland volgens de Nederlandse man

De Nederlandse man heeft zijn mening gegeven en FHM heeft het weer opgetekend. Jawel, ook in 2022 is er gewoon weer een nieuwe editie van de FHM500. Abbey Hoes veroverde dit jaar de titel van ‘mooiste vrouw van Nederland’ en hield zo vele grote namen achter zich.

De nieuwe editie van de FHM500 is nu te bestellen. Opnieuw is dit de ultieme lijst met de mooiste vrouwen van eigen bodem. Een lijst die in 2022 wordt aangevoerd door Abbey Hoes. Zij wist niemand minder dan Monica Geuze van de troon te stoten.

FHM500: de mooiste vrouwen van Nederland in 2022

Eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk geen Gouden Kalf. Maar dat maakt deze prestatie van Abbey Hoes niet minder groots. Vooral omdat de concurrentie ook dit jaar weer moordend was. Wij hebben de top tien van de FHM500 2022 voor je op een rij gezet. Terecht dat Abbey Hoes de lijst aanvoert?

1. Abbey Hoes

Hoewel ze ook zangeres is, kennen de meesten Abbey Hoes van haar prestaties op het witte doek en televisie. Ze speelde in talloze films en serie. Ze won zelfs een Gouden Kalf, was te zien in de Hollywood blockbuster The Hitman’s Bodyguard en schitterde dit jaar in een nieuwe Netflix Original. Ze heeft bakken talent en is ook nog eens een prachtige verschijning. Terecht op één dus!

2. Geraldine Kemper

Nederlandse mannen zijn over het algemeen gek op Hollandse nuchterheid. Combineer dat met veel spontaniteit en een vleugje ondeugendheid, en je hebt Geraldine Kemper. Het is dan ook niet zo vreemd dat zij opnieuw in de top tien staat van de FHM500. Dit jaar zelfs op plek twee!

3. Monica Geuze

De FHM500 winnares van vorig jaar moet in 2022 genoegen nemen met het brons. Een kleine daling, maar dat neemt niet weg dat dit multitalent nog steeds ongekend populair is. Monica Geuze is drukker dan ooit en bijna alles wat ze doet is succesvol. Terecht dat zij gewoon weer bovenin meedraait.

4. Romy Monteiro

Nieuw in de top tien is Romy Monteiro. ‘De dochter van’ is hard op weg om haar moeder te evenaren (en misschien wel voorbij te gaan). Dankzij The Voice of Holland en haar hoofdrol in de musical The Bodyguard stapte ze in de schijnwerper, en die heeft ze sindsdien niet meer verlaten.

5. Kim Feenstra

Vaste top tien-klant en voormalig winnares Kim Feenstra is ook dit jaar weer van de partij. Het topmodel behoort al jaren tot de mooiste vrouwen van Nederland en zit terecht verankerd in de top van de FHM500.

6. Doutzen Kroes

Ze deelde in corona-tijd behoorlijk twijfelachtige berichten op Instagram, maar dat neemt niet weg dat Doutzen Kroes nog steeds een grootheid is. Ondanks dat ze wat punten verloren is, staat de beeldschone Friezin dus nog gewoon in de top tien van de FHM500

7. Holly Mae Brood

Vorige jaar stond ze nog op plek 76, maar in 2022 behoort Holly Mae Brood tot de absolute top. Volgens de Nederlandse man is ze zelfs de op zes na mooiste vrouw van eigen bodem. De kans dat ze volgend jaar nog hoger staat is zeker aanwezig, want binnenkort speelt ze de hoofdrol in een nieuwe Netflix-serie.

8. Victoria Koblenko

Met haar 41 jaar is Victoria Koblenko de oudste vrouw in de top tien van de FHM500 2022. Dat is overigens niet te zien, want als er één vrouw is die bewijst dat leeftijd slechts een nummer is, dan is het Victoria. Iets wat ze vorig jaar opnieuw bewees met een prachtige shoot in de FHM500 editie van 2021.

9. Yolanthe Cabau

In 2020 stond ze op plek drie, een jaar later op zes en nu zakt ze naar de rand van de top tien. Een trend die hopelijk niet gaat doorzetten, want een FHM500 top tien zonder Yolanthe Cabau voelt toch niet compleet.

10. Marijn Kuipers

Van bovenstaande dames heb je vast wel eens gehoord, maar van Marijn Kuipers misschien nog niet. Toch is het volledig terecht dat deze RUMAG-presentatrice nieuw is in de FHM500 top 10. Dit is er eentje om goed in de gaten te houden.

De mees sexy vrouwen ter wereld

Bij FHM hebben ze hun vizier overigens niet alleen gericht op Nederland. Ook het vrouwelijk schoon in de rest van de wereld houden ze nauwlettend in de gaten. Daar maakten ze zelfs een top 100 lijst van!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.