Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij deze 10 bedrijven willen Nederlanders het liefst werken

Ieder jaar doet work-life platform Intermediair onderzoek naar de favoriete werkgevers van hoger opgeleiden. Bij welk bedrijf zouden zij het liefst willen werken?

We verklappen alvast dat techgigant Google dit jaar de nummer 1 heeft veroverd en dat er maar liefst drie nieuwkomers zijn. Staat jouw favoriete werkgever in de top 10?

Voor het Intermediair Imago Onderzoek ondervroeg het platform 4.501 hoogopgeleiden onder meer over waar ze het liefst willen werken. Deze hoogopgeleiden mochten spontaan drie werkgevers noemen.

Top 10 favoriete werkgevers van 2021

  1. Google (Vorig jaar nummer 3)
  2. Philips (Vorig jaar nummer 4)
  3. Shell (Vorig jaar nummer 1)
  4. ASML (Vorig jaar nummer 11)
  5. De Politie (Vorig jaar nummer 7)
  6. KLM (Vorig jaar nummer 2)
  7. Bol.com (Vorig jaar nummer 15)
  8. Microsoft (Vorig jaar nummer 20)
  9. Belastingdienst (Vorig jaar nummer 10)
  10. Rabobank (Vorig jaar nummer 6)

Zoals je ziet zijn er drie nieuwkomers in de lijst: ASML, Bol.com en Microsoft. Techgigant Google is benoemd tot Favoriete Werkgever van 2021.

In de Top 100 komen in dit tweede coronajaar overigens opvallend vaak ziekenhuizen voor. De hoogst genoteerden zijn het Amsterdam UMC (nummer 31) en het UMC Utrecht (nummer 43). Beide ziekenhuizen stegen meer dan twintig plaatsen in de Top 100. De volledige lijst zien? Ga dan naar de website van Intermediair.

Tip: houd een lijst bij met jouw favoriete bedrijven

Een goede carrièretip is om een lijstje bij te houden met bedrijven waar jij op een dag wel zou willen werken. Daarbij mag je zo groots denken als je zelf wil. Zet elke keer als je iets interessants leest over een bedrijf, zoals onbeperkte vakantiedagen of de glijbanen in het kantoor van Google, de naam op je lijstje. Wanneer er een vacature voorbij komt, weet je dat je jouw slag moet slaan.

Hopelijk ben je een beetje geïnspireerd door deze top 10 bedrijven waar Nederlanders het liefst werken. Tijd om een open sollicitatie te sturen naar een van jouw favoriete werkgevers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.