Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk verwart beleggers en laat bedrijf per ongeluk 12.000% groeien

Waar veel mensen het in 2020 lastig hadden, vloog Elon Musk hoger dan ooit. Het vermogen van de Tesla-oprichter groeide in rap tempo, en vorige week passeerde hij zelfs Jeff Bezos. Dit maakt Elon Musk nu de rijkste man ter wereld. Veel mensen willen daar wel een graantje van meepikken. Ze houden hem nauwlettend in de gaten, om zo mee te liften op zijn succes. Maar dan moet je wel zijn tweets op de juist manier interpreteren.

Elon Musk is op Twitter vaak een man van weinig woorden. Zo ook op 7 januari. De grote baas van Tesla deelde een bericht met daarin de tekst: Use Signal. Elon Musk bedoelde hiermee een applicatie die lijkt op WhatsApp. Met Signal kun je elkaar berichten verzenden, maar dan veiliger. Waar WhatsApp erom bekend staat dat al je data zo’n beetje gedeeld wordt, beweert Signal je privacy een stuk beter te beschermen.

Tweet zorgt onbedoeld voor ongekende stijging

Elon Musk wilde zijn volgers dus aanraden om deze app te gaan gebruiken. Alleen werd dat niet door iedereen begrepen. Een behoorlijk aantal mensen dacht dat hij het had over Signal Advance. Dit is een bedrijf uit Texas dat opereert in de medische sector. Hun aandeel was aan het begin van vorige week slechts 0,60 dollar waard. Een paar dagen later was dat opeens 70,85 dollar. Een koersstijging van iets minder dan 12.000%.

Blijkbaar dachten behoorlijk wat volgers van Elon Musk dat de Tesla-topman iets zag dat nog niemand anders had gezien. Misschien was dit bedrijf wel dichtbij een revolutionair middel tegen corona? Dat bleek dus al snel niet het geval te zijn. Het ging gewoon om een ouderwets misverstand. Toen dit eenmaal duidelijk werd, daalde de waarde weer. Inmiddels is een aandeel van Signal Advance rond de veertig dollar waard. Nog steeds een stuk meer dan voor de tweet van Elon Musk.

Elon Musk blijft lekker zichzelf

Of de Tesla-oprichter ook zelf geprofiteerd heeft van zijn tweet is niet bekend. Gelukkig kan hij het zich wel veroorloven om een keer een kans te missen. Elon Musk zag zijn vermogen in 2020 groeien naar 185 miljard dollar. Dat is meer dan Jeff Bezos en dus is de Tesla-topman nu de rijkste man ter wereld. Je zou zeggen dat dit wel wat met een mens doet. Nou, dat is niet echt het geval. Elon Musk reageerde namelijk bijzonder koeltjes op dit nieuws.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.