Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Iconisch: Elon Musk reageert op zijn status als rijkste persoon ter wereld

2021 begint goed voor Elon Musk. Hij heeft namelijk Amazon-oprichter Jeff Bezos verslagen en is daarmee nu officieel de rijkste persoon ter wereld.

Reden voor een feestje? De reactie van de Tesla-CEO is typerend.

Elon Musk rijkste persoon ter wereld

Alleen al in de eerste week van dit jaar werd Musk 11 miljard dollar meer waard. De vraag is hoe lang Bezos de oprichter van Tesla voor zich zal moeten dulden. De Amazon-CEO is op het moment van schrijven 187 miljard dollar waard, maar vorig jaar tikte hij nog de 200 miljard dollar aan. Die getallen fluctueren extreem, op basis van hoe de pet van aandeelhouders staat.

Op Twitter vierden aandeelhouders en Tesla-fans het nieuws. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Musk himself op het heuglijke nieuws zou reageren. De vele fans die echter op een enthousiaste Oscars-achtige overwinningsspeech rekenden, werden teleurgesteld. De reactie van Elon Musk is heerlijk typerend en stoïcijns:

Marvel, Star Wars: alles kan

Well, back to work..” Aldus Elon Musk. Een quote die je zo op een t-shirt kunt laten drukken. Alsof het niks is: de oprichter van Tesla en SpaceX heeft een vermogen van maar liefst 185 miljard dollar. Ter vergelijking: als Musk in plaats van Disney Star Wars en Marvel had gekocht, dan had hij alsnog 177 miljard dollar over.

Hij zou met gemak No Time to Die, de laatste James Bond-film met Daniel Craig, op kunnen kopen en vervolgens nooit uitbrengen. Sterker nog, hij zou met gemak de studio achter de gehele Bond-franchise kunnen opkopen. En zo kunnen we nog even doorgaan. Maar vergeet niet: zijn vermogen is gebaseerd op de waarde van Tesla-aandelen. Het is niet alsof hij al dat geld op zijn bankrekening heeft staan.

Goede doelen?

De grote vraag is wat Musk op de lange termijn met zijn vermogen wilt gaan doen, naast het vliegen naar Mars met SpaceX. De CEO van Tesla lijkt open te staan voor ideëen en feedback in het algemeen, zo lijkt hij te opperen met een latere tweet:

Ook spreekt de tweet die hij bovenaan zijn Twitter-profiel heeft vastgezet boekdelen:

De een bouwt een school in Afrika, de ander doneert geld aan de lokale voedselbank. Elon Musk wil de mensheid redden. Nobel! Dat hij met de weg naar die doelen toe de rijkste man ter wereld wordt, is mooi meegenomen. Het zit de Tesla-CEO de laatste tijd mee: zo was hij eerder deze maand nog bezig met zijn imago opkrikken, een bezigheid die hem geen windeieren legt.

TelegraafTwitter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.