Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk: ‘Echt voornemens Tesla van de beurs te halen’

‘s Werelds rijkste man ooit en Twitter, het blijft een dubieus huwelijk. Op dit moment is Tesla-CEO Elon Musk zich aan het verdedigen voor een tweet uit 2018.

Hij zou fraude gepleegd hebben door destijds te stellen dat hij Tesla van de beurs zou halen. Zelf beweert hij dat hij “echt voornemens was de koers van zijn bedrijf te wijzigen”.

Elon Musk: ‘Tweet was volledige waarheid’

De tweet die Elon Musk in augustus 2018 verstuurde over het van de beurs halen van de elektrische autofabrikant Tesla was de “volledige waarheid”. Dat staat in een verklaring die advocaten van de CEO hebben ingediend bij de rechtbank in een zaak die door beleggers is aangespannen tegen de multimiljardair. Ze vinden dat de multimiljardair fraude heeft gepleegd met de tweet.

In de documenten staat verder dat Elon Musk overwoog om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen en dat de financiering verzekerd was. “Er was steun van investeerders.” De tweet van de CEO zorgde voor flinke koersbewegingen van Tesla en de Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigde hem van fraude. Elon Musk en Tesla sloten een schikking met de SEC van 40 miljoen dollar. En hij trad af als voorzitter van het bedrijf voor een periode van drie jaar.

Saudische steun voor exit Tesla van beurs

Volgens de rechtbankpapieren had Elon Musk financiële steun van het Saudische staatsinvesteringsfonds bij het van de beurs halen van Tesla. Enkele weken na het verzenden van het Twitter-bericht maakte de topman bekend dat Tesla toch op Wall Street blijft genoteerd.

Een groep investeerders heeft Elon Musk en Tesla aangeklaagd omdat de tweet voor miljarden dollars aan schade veroorzaakt zou hebben. Zij hebben de tweets van de CEO vals en misleidend genoemd. Een rechtszaak zou in mei moeten gaan beginnen in San Francisco.

Zelfde grapje met crypto

Met verschillende crypto, zoals Dogecoin en Shiba Inu, deed Elon Musk onlangs hetzelfde: met één tweet de markt op zijn kop zetten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.