Stijn Kuster
Stijn Kuster Crypto 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk zet Dogecoin in voor SpaceX-missie naar de maan

De oprichter van Tesla en SpaceX, Elon Musk, heeft het regelmatig over Dogecoin. Nu zegt hij een maanmissie volledig met de cryptocurrency te betalen.

In dit artikel legden we al eens uit hoe Dogecoin van een grap naar een waardevolle munt aan het uitgroeien is. Duidelijk is dat Elon Musk een van de drijvende factoren is.

SpaceX-missie naar de maan met Doge-1

Zo zei hij al vaker ‘Dogecoin to the moon’, maar wat hij daarmee bedoelde wist niemand precies. Vandaag wordt er meer duidelijk.

Volgend jaar wil Elon Musk al de SpaceX-satelliet ‘Doge-1’ naar de maan sturen. Volgens het bedrijf dat de maanmissie leidt, Geometric Energy Corporation, zal er een 40 kilo wegende satelliet vol camera’s en sensoren naar de maan vertrekken.

Elon Musk laat Dogecoin schommelen

Elon Musk zegt in de tweet dat het de eerste ‘meme’ in de ruimte wordt. Dat de digitale munt door hem toch echt nog wordt beschouwd als grap, onderstreept het filmpje bij de tweet.

De Dogecoin steeg afgelopen weken behoorlijk in waarde, doordat de SpaceX-CEO bij Saturday Night Live aankondigde over Dogecoin te praten. Maar tijdens het betreffende optreden van Elon Musk daalde de cryptocurrency ineens weer sterk.

Dit komt zou te maken kunnen hebben met de belegstrategie ‘Buy the Rumor, Sell the News’. In andere woorden: hij ‘verkocht’ de coin voordat het nieuws plaatsvond. Hierdoor daalde de Dogecoin in een dag 25 procent in waarde. Toch ziet Elon Musk de toekomst van de digitale munt positief in.

Dogecoin schiet omhoog na tweet van ‘The Dogefather’ Elon Musk

De SpaceX-oprichter noemde zichzelf ‘Dogefather’ en zei dat de coin de wereld gaat veroveren. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, blijft natuurlijk de vraag. Door kenners wordt de cryptocurrency enkel als grap en risicovolle investering gezien. Dit risico zal Elon Musk met een vermogen van 166 miljard dollar weinig uitmaken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.