Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter-CEO helpt misverstand Elon Musk uit de wereld

Vorige week las je dat Elon Musk voor 3 miljard aan Twitter-aandelen kocht en in één klap grootaandeelhouder werd. Sindsdien doen er veel geruchten de ronde. Zo zou hij zijn toegetreden tot het raad van bestuur. Maar de CEO van het sociale medium haalt dat misverstand nu uit de wereld.

Het eerste wat Elon Musk deed toen hij grootaandeelhouder werd, was een poll plaatsen op Twitter. Dat ging over een nieuwe functie op het sociale medium, waarmee gebruikers de inhoud van reeds geplaatste tweets achteraf nog kunnen bewerken. Direct werd aangenomen dat de CEO van Tesla en SpaceX ook in het raad van bestuur zat, maar dit is afgeketst. Er waren wel gesprekken, maar uiteindelijk haakte de miljardair toch af.

Elon Musk NIET in raad van bestuur Twitter

Miljardair Elon Musk zal dus niet toetreden tot de raad van bestuur van Twitter. De directeur van het bedrijf, Parag Agrawal, heeft dat via het sociale medium zelf bekendgemaakt. Begin april werd bekend dat de rijkste persoon ooit en topman van elektrische autoproducent Tesla een belang van ruim 9 procent heeft genomen in het social media-bedrijf.

Daarmee werd hij in een klap de grootste aandeelhouder van Twitter. Dat bedrijf bood hem vervolgens een plek aan in zijn raad van bestuur. Maar Parag Agrawal tweette maandagochtend (Nederlandse tijd) dat Elon Musk heeft aangegeven niet te willen toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. En de directeur voegde daar zelf aan toe: “Ik denk dat dit het beste is.”

Een van de meest prominente gebruikers

Elon Musk is zelf een notoire gebruiker van Twitter. Hij heeft maar liefst 81 miljoen volgers. Slechts zeven mensen hebben er meer op Twitter.

De invloed van een van de invloedrijkste mensen op aarde en Time Person of the Year 2021 is dan ook eng groot. Dat was onder meer te zien nadat hij deze foto van zijn hond deelde op Twitter. Niet lang daarna schoot de crypto SHIB als een malle omhoog.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.