Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk uitgeroepen tot persoon van het jaar, maar wie zijn de échte helden?

‘s Werelds rijkste persoon op aarde is door Time uitgeroepen tot persoon van het jaar. 2021 is dus het jaar van Elon Musk. Maar belangrijker: wie zijn de helden van het afgelopen jaar?

Hij beïnvloede crypto-koersen, maakte mega-winsten met Tesla, verkende de ruimte met SpaceX, kleineerde zijn concurrent Jeff Bezos en introduceerde humanoïde robots. Daarbij was Elon Musk eigenlijk iedere dag wel in het nieuws. Voor alle duidelijkheid: het is geen populariteitsprijs, maar een uitreiking voor de persoon met de meeste invloed.

Time: Elon Musk persoon van het jaar 2021

De Amerikaanse multi-miljardair Elon Musk is vandaag door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot persoon van het jaar. De topman van onder meer automerk Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX krijgt die titel voor de enorme invloed die hij wereldwijd uitoefent.

“Weinig individuen hebben meer invloed gehad op het leven op aarde dan Elon Musk”, aldus Time, dat eraan toevoegt dat dit mogelijk ook geldt voor de ruimte. Hij veranderde volgens het blad met zijn elektrische auto’s de automarkt en SpaceX wordt omschreven als koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart.

‘Anders dan anderen’

De Amerikaan is met een vermogen van zo’n 284 miljard dollar de rijkste persoon ter wereld. Elon Musk verdiende zijn geld volgens Time op een andere manier dan zijn medemiljardairs. “In plaats van één geweldig idee had hij er meerdere. En in plaats van meerdere slimme en veilige investeringen, koos hij voor een paar spectaculair risicovolle investeringen”.

Time kiest sinds 1927 jaarlijks een persoon die de meeste invloed heeft gehad. De titel kan ook naar meerdere personen gaan, wat vorig jaar het geval was met president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. In 2019 was klimaatactiviste Greta Thunberg persoon van het jaar. Ruim twintig jaar geleden had het blad het nog over man of vrouw van het jaar.

Helden van het jaar

Naast Elon Musk als persoon van het jaar 2021, heeft Time ook de helden van het jaar uitgeroepen. Dat zijn Kizzmekia Corbett, Barney Graham, Katalin Kariko en Drew Weissman.

Deze onderzoekers hadden een enorme bijdrage in het ontwikkelen van de vaccins tegen corona en zetten zich tegelijkertijd op allerlei andere vlakken van de medische wetenschap in. Lees het uitgebreide artikel over diet heroïsche viertal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.