Alrik de Jong
Alrik de Jong Investeren & Beleggen 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple op weg naar magische grens en Wall Street-record

Terwijl veel koersen de laatste tijd zijn gedaald, blijft die van Apple maar stijgen. De magische grens van een marktwaarde van 3 biljoen dollar en daarmee een nieuw Wall Street-record komt in zicht.

Mocht je geen beeld hebben bij een biljoen: dit is een getal met twaalf nullen. Het is een miljoen tot de tweede macht, ofwel een miljoen keer een miljoen. Apple is nu dus op weg naar een marktwaarde van dit getal keer drie.

Apple op weg naar magische grens van 3 biljoen

Het aandeel Apple ging vandaag weer verder vooruit op de beurzen in New York. Het technologieconcern ligt daarmee op koers om als eerste bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. De koers van het aandeel moet daarvoor 182,86 dollar aantikken. De iPhone-maker won kort na opening 0,4 procent tot 180,19 dollar. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard.

De aandacht van beleggers ging naast Apple verder vooral uit naar de laatste tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank voor dit jaar, die dinsdag begint. Door de hoge inflatie is de druk op de Federal Reserve toegenomen om het steunprogramma sneller af te bouwen en de rente te verhogen. Afgelopen vrijdag bleek dat de inflatie in de grootste economie ter wereld in november is uitgekomen op het hoogste niveau in bijna veertig jaar.

Tech-aandelen stuwen Wall Street omhoog

De Dow-Jones-index noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 35.853 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4700 punten en technologiebeurs Nasdaq (waarop Apple te vinden is) verloor 0,1 procent tot 15.614 punten. De Dow Jones boekte vorige week met een plus van 4 procent de grootste weekwinst sinds maart. De S&P 500 en de Nasdaq kenden met koerswinsten van 3,8 en 3,6 procent de beste week sinds begin februari.

Het zijn de tech-aandelen die Wall Street omhoog stuwen. Lees meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.