Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Vermogen Elon Musk groeit nu wel heel snel: op weg naar 1 biljoen

Eind vorige maand werd Elon Musk de eerste persoon ter wereld met een vermogen van meer dan 300 miljard dollar, omgerekend ruwweg 259 miljard euro. Meer dan de hele Quote 500 bij elkaar. Maar het is nog niet afgelopen met de pret voor de Tesla en SpaceX CEO. Afgelopen maandag steeg zijn vermogen nog eens met een extra 24 miljard dollar (21 miljard euro).

Dat maakt hem drie keer zo rijk als belegger Warren Buffett (de tiende rijkste persoon ter wereld), volgens de Bloomberg Billionairs Index. Kleine nuance: Mansa Musa zou in de 14e eeuw in verhouding nog rijker zijn geweest dan Elon Musk nu.

Elon Musk met afstand rijkste persoon op aarde

Lang was de titel voor rijkste persoon ter wereld een nek-aan-nek-race tussen Elon Musk, Amazon-oprichter Jeff Bezos en zakenman Bernard Arnault. Maar inmiddels heeft de Tesla-CEO de andere twee heren ver in z’n achteruitkijkspiegel gelaten. Bloomberg schat het vermogen van Musk namelijk op 335 miljard en dat van Bezos op ‘maar’ 193 miljard. Arnault bekleedt plek drie met een vermogen van 169 miljard.

Het zijn mooie weken voor Elon Musk. Vorige week maandag steeg zijn vermogen met 36 miljard dollar, nadat bekend werd dat autoverhuurbedrijf Hertz 100.000 Tesla’s heeft besteld. Deze 36 miljard was de meest significante stijging die de Bloomberg’s Billionaire Index ooit op één dag heeft behaald.

Op weg naar een biljoen

De deal zorgde er later in de week voor dat de Tesla-CEO ook nog eens een andere mijlpaal behaalde; die van de eerste persoon ter wereld met een vermogen van 300 miljard dollar. Ook de stijging van zijn vermogen met 24 miljard dollar afgelopen maandag, kwam door een koersstijging van Tesla. De aandelen stegen met bijna 9 procent.

Vorige maand voorspelden analisten van de Amerikaanse bank Morgan Stanley in The Guardian al dat Elon Musk de werelds eerste biljonair ooit wordt. Hoewel de Tesla CEO het grootste gedeelte van zijn vermogen door het verkopen van elektrische auto’s heeft verdiend, zal het volgens de analisten niet Tesla zijn die hem aan deze mijlpaal gaat helpen. Zij denken dat hij nog veel meer geld gaat verdienen aan zijn ‘nu nog prille’ ruimteverkenningsbedrijf SpaceX.

Biljonair of niet, het zou mooi zijn als een deel van zijn bizar hoge vermogen naar het goede doel zou gaan. Afgelopen zondag liet Elon Musk weten bereid te zijn om 2 procent van zijn vermogen te doneren om het hongersnood probleem op te lossen, mits de VN bewijs levert dat het geld het probleem daadwerkelijk de wereld uit zal helpen.

Elon Musk tackelt grootspraak Jeff Bezos met één emoji

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business InsiderThe Guardian

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.