Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk reageert met spottende meme op rechtszaak Twitter

Elon Musk is ‘s werelds rijkste man op aarde en heeft schijt aan alles en iedereen, zelfs aan Vladimir Poetin. En dus ook aan Twitter, dat hij eigenlijk zou overkopen voor 43 miljard euro. Nu heeft hij een rechtszaak aan zijn broek hangen, maar daar lacht hij om. Letterlijk, in een meme.

Met grote aantijgingen gaat Elon Musk sowieso altijd lacherig om. Hij voelt zich duidelijk onaantastbaar, zo blijkt ook maar weer eens uit deze meme.

Elon Musk twittert meme richting Twitter

Ook op de voorbereidingen van Twitter om hem aan te klagen en te dwingen de overname van het socialemediabedrijf te voltooien reageert Elon Musk laconiek. De topman van de fabrikant van elektrische auto’s Tesla plaatste een zogeheten meme op het platform met afbeeldingen van zichzelf waarop hij lachend is te zien en met bijschriften die de gebeurtenissen van de afgelopen maanden weergeven.

De rijkste man ter wereld straalt daarmee een luchtige houding uit ten opzichte van zijn omstreden poging om Twitter over te nemen, die ook de aandelenkoers van Tesla onder druk heeft gezet. Elon Musk ging eind april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen. ‘s Werelds rijkste persoon ooit heeft nu besloten af te zien van de overname.

Deal rond overname afdwingen

Al maanden was er onduidelijkheid of de deal tussen Elon Musk en Twitter door zou gaan. Volgens de multimiljardair heeft heeft (a)sociale medium namelijk nooit een goed antwoord gegeven op de vraag hoeveel bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. Dat komt ook duidelijk naar voren in de meme.

Twitter heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf van plan is Musk aan de overnamedeal te houden. “We houden vast aan de prijs en de afspraken die gemaakt zijn met Elon Musk en we zijn van plan juridische actie te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen”, zei Twitter-voorzitter Bret Taylor vrijdag in een tweet. Tot nu toe met het bedrijf het doen met een meme als reatie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.