Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk doet plots krankzinnige belofte over Tesla Roadster

Al sinds 2017 wachten we met smart op de nieuwe Tesla Roadster. Als zoethoudertje greep Elon Musk naar zijn telefoon om zijn ruim 174 miljoen X-volgers een bijzondere update te geven over de super-EV.

Keer op keer werd de komst van de Tesla Roadster uitgesteld. Net als bij de Cybertruck het geval was, zijn tussen de onthulling en daadwerkelijke productie al talloze concurrenten opgestaan. Zo bestaat inmiddels de allesvernietigende Rimac Nevera al en heeft zelfs het Chinese BYD een elektrische hypercar ontwikkeld.

Bizarre belofte over de Tesla Roadster

Om relevant te blijven doet Elon Musk nu grote beloften over zijn super-EV en de prestaties die de Tesla Roadster met zich mee zal brengen. Allereerst schrijft hij dat eind dit jaar de productieversie te onthullen en verwacht hij dat de levering in 2025 start. “Ik denk dat het een kans maakt om de meest verbluffende productdemo aller tijden te worden”, schrijft hij. Beloftes over de productie heeft Musk in het verleden vaker gedaan én verbroken, dus we zetten het enkel met potlood in de agenda.

Interessanter (en ongeloofwaardiger) zijn de claims die Elon Musk deed over de prestaties van de EV. Zo zou hij van 0 naar 60 mijl per uur (96,5 kilometer per uur) sprinten in minder dan één seconde. De enige elektrische auto die dat tot nu toe kan is de Mythen. Een eenpersoons autootje dat doet denken aan een kart. Het voertuig is ontwikkeld door een Zwitsers studententeam met als enige doel het 0 tot 100-record te verbreken. Een veel grotere en zwaardere Tesla Roadster met straatlegale banden die zo snel kan accelereren, lijkt schier onmogelijk. Het zijn simpelweg natuurkundige wetten die er een stokje voor steken.

Elon Musk neemt iedereen in het ootje

Wie meer van zijn X-berichten leest, zal doorkrijgen dat het het hoogstwaarschijnlijk helemaal niet om een echte auto gaat. Zo spreekt hij over een samenwerking met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX en meent hij dat de bizarre sprinttijd nog het minst indrukwekkende is aan de ‘auto’.

Ook beloofde hij eerder dat de Tesla Roadster zou kunnen vliegen, wat velen in eerste instantie met een flinke korrel zout namen. Met deze nieuwe informatie ontstaat echter een sterk vermoeden dat het originele plan volledig geschrapt is en dat hij de naam gebruikt voor een van zijn raketten.

Eerste Tesla Roadster 2.0 de weg op zonder medeweten Elon Musk

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.