Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Standbeeld van Elon Musk als geit doet cryptocurrency crashen

Hoe zorg je ervoor dat Elon Musk je obscure cryptocurrency gaat promoten? Precies, door een gigantisch standbeeld van de man te bouwen, als geit, op een raket.

Of Elon Musk met Twitter een zinkend schip in handen heeft valt nog even te bezien, maar het constante drama rondom het platform houdt de gemoederen in ieder geval flink bezig. Gelukkig kan de techmiljardair altijd op een trouwe schare aan diehard fans rekenen. 

Elon GOAT Token

Alleen heeft Musk tussen het runnen van SpaceX, Tesla en Twitter door niet altijd tijd voor ze. Daar kwam een bijzonder groepje fans afgelopen zaterdag op een prijzige manier achter. Dan hebben we het over het bedrijf achter een obscure cryptocurrency genaamd EGT: de Elon GOAT Token. Nee, het is geen 1 april. De cult rondom Musk heeft zijn eigen cryptocoin. 

Het bedrijf besloot Elon Musk te eren met een standbeeld. Ze lieten een gigantisch gevaarte bouwen van een geit op een raket, met het hoofd van de Tesla-CEO. Letterlijk de GOAT, oftewel, ‘the greatest of all time.’ De geit draagt tevens een gouden ketting met een Dogecoin. Mooi detail. De raket kan zelfs bewegen en omhoog gericht worden, alsof Musk klaar is om op te stijgen. Sterker nog, met een druk op de knop komen er zelfs vlammen uit.

600.000 dollar, geen Elon Musk

Het absurde cadeautje weegt 5440 kilo. Het prijskaartje? 600.000 dollar. De beeldhouwer, Kevin Stone, heeft er zes maanden over gedaan. Het merkwaardige gevaarte is al nieuwswaardig an sich, maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf trok afgelopen weekend namelijk naar het hoofdkantoor van Tesla in Austin, Texas, om hun meesterwerk aan Elon Musk te geven. Ze hadden zelfs een naam voorn de speciale dag bedacht: ‘GOATSgiving.’ Thanksgiving, maar dan met een Musk-sausje.

Crash

En Elon Musk zelf? Die is nooit komen opdagen. Er kon zelfs geen ludieke tweet vanaf. Dat zal flink balen zijn, want de handige Harry’s achter EGT hebben het standbeeld vooral laten bouwen om hun cryptocurrency te promoten. Kijk alleen al naar wat een paar tweets van Musk voor Dogecoin hebben betekend. Ashley Sansalone, de baas van de munt, doet niet geheimzinnig over hun doel: “Elon die ons tweet zou de token legitimeren.” Het tegenovergestelde is gebeurd: EGT is na de dramatische dag juist in waarde gekelderd:

Elon Musk Goat cryptocurrency
💸 Dag EGT! (Screenshot: Futurism)

 

Musk als kerstman

Mission failed? Niet echt, want we hebben het immers hier over een munt die anders compleet obscuur was gebleven. EGT heeft echter nog een lange weg te gaan. Waar Dogecoin een markercap van 12.5 miljard dollar heeft, moet EGT het op het moment van schrijven met 4.2 miljoen dollar doen. Het is de op 3009 na grootste cryptocurrency. Het bedrijfje geeft echter niet op: ze zijn van plan met het standbeeld door Amerika te gaan touren. Er zijn zelfs al plannen om de gigantische metalen Musk voor kerstmis om te toveren tot kerstman. Ze geven in ieder geval niet op, zullen we maar zeggen.

GizmodoFuturism

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.