Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk! De eerste volledig elektrische stationwagen komt naar Nederland

Na SUV’s als de ZS en de EHS komt het Chinese merk MG met twee nieuwe modellen. Naast een nieuwe SUV, de Marvel R Electric, komt er ook een stationwagen genaamd de MG5. Hiermee presenteert het merk de allereerste elektrische stationwagon op de markt.

We konden het model van mijlenver zien aankomen, want de MG MG5 werd vorig jaar al in het Verenigd Koninkrijk gepresenteerd. Nu komt hij eindelijk ook naar ons toe.

Elektrische stationwagen in Europa meer vermogen dan in de UK

Hoewel het model lijkt op de Britse versie heeft hij een andere neus waardoor het model een jeugdigere uitstraling krijgt. Ook heeft de Europese-variant meer vermogen. Met 184 pk rij je de Engelse – met 41 pk minder – rechts voorbij.

Met deze 184 pk sterke elektromotor gaat de MG5 binnen 8,3 seconden naar de honderd kilometer per uur. Wanneer je dit te vaak doet zal je alleen niet de opgegeven actieradius van meer dan 400 kilometer halen. Is de 52,5 kWh accu leeg, dan kan de stationwagen binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen zijn (DC-lader).

MG, Marvel, R, MG5, elektrische, stationwagon, stationwagen
(Afbeelding: MG)

Naast accucapaciteit is bij een station ook het laadvermogen van belang. De laadruimte van de MG5 bedraagt 578 liter. Klap je de achterbank plat dan kan er tot maximaal 1456 liter geladen worden. Is dit te weinig dan kan er nog een karretje achter de MG, want de elektrische auto mag tot 500 kilogram trekken.

MG Marvel R Electric

De nieuwe MG Marvel R Electric mag nog iets meer trekken. Dit komt door de krachtigere motoren die het topmodel heeft. De sterkste Marvel R beschikt over drie elektromotoren die 288 pk en 665 Nm koppel leveren.

MG, Marvel, R, MG5, elektrische, stationwagon, stationwagen
(Afbeelding: MG)

De nul-naar-honderd-sprint wint hij met 4,9 seconden van de stationwagen, al zijn de modellen aan de laadpaal even snel. Ook de actieradius – van het topmodel – ligt ongeveer gelijk aan die van de MG5. Hoe groot de accu van de MG Marvel R is, laat het merk nog niet weten.

Vier- en achterwielaandrijving

Wel weten we dat er naast een vierwielaandrijver ook een achterwiel aangedreven Marvel R komt. Dit model heeft dan twee motoren op de achteras, maar géén voorin. Op de plek waar anders de elektromotor zou zitten kan dan 150 liter aan bagage worden gestald. Bij beide versies is er 357 liter aan bagageruimte in de kofferbak wat zich met de achterbank plat uitbreidt tot 1396 liter.

MG, Marvel, R, MG5, elektrische, stationwagon, stationwagen
(Afbeelding: MG)

Later dit jaar in Nederland

De MG Marvel R komt als eerst naar Nederland. De SUV is in juni al te zien. De elektrische stationwagen komt in oktober pas naar ons land. Prijzen van beide modellen zijn nog niet bekend.

Porsche Taycan Cross Turismo: eindelijk een dikke elektrische station

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.