Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets Mate X is een betaalbare en opvouwbare ‘all terrain’ e-bike

Na de e-bike fixie van Watt hebben we weer wat bijzonders: een brute elektrische fiets die is op te vouwen tot compact pakketje.Betaalbaar, krachtig, stijlvol en multifunctioneel. De Mate X is de e-bike die je wil rijden.

De Mate X, een opvouwbare elektrische fiets

De gemiddelde elektrische fiets is groot, zwaar (met accu) en behoorlijk geprijsd. Daar wilden Christian Abel Michael en Julie Kronstrøm Carton uit Kopenhagen verandering in brengen. In 2016 richten ze Mate om unieke, betaalbare en uitdagende elektrische fietsen produceren. Uit al die ideeën kwam uiteindelijk de Mate X rollen, een opvouwbare e-bike die voor zowel de straten als modderige bospaden is gemaakt.

mate-x elektrische fiets
Bron: Mate

Een stoere, stijlvolle en praktische e-bike

De Mate X is anders dan andere elektrische fietsen. De Deense designers hebben het standaard ontwerp van een fiets losgelaten en gekozen voor een vouwfiets met een mountainbike-sausje. Dit resulteert in een strak design, waarin een sterk aluminium frame de basis is. Dit in combinatie met het minimalistische stuur, de grove banden, open kettingkast en technische snufjes geven de elektrische fiets een bruut design.

vouwfiets, Elektrische fiets, Mate X opvouwbare e-bike
Bron: Mate

E-bike met krachtige motor en veel technische snufjes

De elektrische fiets wordt aangedreven door een 750 watt sterke 48v lithium-ion batterij met een actieradius van 80 tot 120 kilometer. De motor van de Mate X e-bike zorgt ervoor dat je trapondersteuning krijgt tot een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. De 8 versnellingen van Shimano zorgen voor extra comfort.

Elektrische Mate X opvouwbare e-bike
Bron: Mate

Naast de krachtige motor zitten er ook nog veel comfortabele extra’s op de elektrische fiets. De unieke e-bike beschikt over sterke schijfremmen en krachtige veringen, zodat hobbels en heuvels geen probleem zijn. Je stuurt de stijlvolle fiets gemakkelijk aan met het water- en stofdichte LCD-scherm dat de snelheid, actieradius en batterijstatus aangeven.

Scherpe prijs

Je betaalt nu 1.799 euro voor een standaard Mate X. Dit is inclusief verzendkosten van 200 dollar en de invoerrechten. Daarvoor krijg je een cool vormgegeven elektrische fiets die zowel in de stad als op modderige bergpaadjes zijn werk doet. Interesse in de e-bike? Je bestelt de elektrische fiets hier. Meer informatie over de specificaties van de fiets vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.