Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets van WATT is een betaalbare en hippe ‘fixie e-bike’

De e-bike is er in vele soorten en maten, alleen zijn niet alle modellen even stijlvol. Nu zijn er natuurlijk wel bijzondere elektrische fietsen, zoals deze Karmic Oslo, alleen zijn die fietsen niet altijd te betalen. Gelukkig zijn er altijd oplossingen en laten wij er nu net eentje gevonden hebben. De ingenieurs van WATT hebben met deze een elektrische fiets een betaalbare en stijlvolle fixie voor je klaar staan.

Fixie e-bike mét rem

Weinig poespas, geen lastige opties en een compact en stijlvol design. Dat is deze elektrische fixie van het Nederlandse bedrijf Watt in een notendop. Het is een bekende ‘fixed gear’ fiets maar dan met elektrische ondersteuning, de perfecte e-bike voor in de stad. En wees gerust, deze fixie heeft gewoon een rem.

Fixie e-bike van Watt elektrische fiets
Bron: Watt

De stijlvolle elektrische fixie is gestript van alles wat niet noodzakelijk is. Wat je overhoudt, is een Fixie met een frame, trappers, stuur, wielen, een zadel en rem. Om je ritjes toch wat comfortabeler te maken, is de elektrische Fixie van Watt voorzien van 250 watt sterke motor die zich in de achteras van de e-bike bevindt. De motor kent vijf standen standen die je ondersteuning bieden tot 25 kilometer per uur. Hoe meer jezelf trapt, des te minder ondersteuning je nodig hebt en des te langer de accu meegaat.

Fixie e-bike van Watt elektrische fiets
Bron: Watt

De 250 watt sterke accu van de fixie heeft afhankelijk van jouw fietsgedrag en andere omstandigheden als wind een actieradius van 30 tot 60 kilometer. Dit maakt de elektrische fiets ideaal voor in de stad. Een ander pluspuntje is het lichte gewicht (nog geen 16 kilo) van de e-bike van Watt. Mocht je een keer de accu zijn vergeten op te laden, dan fiets je ook zonder ondersteuning gemakkelijk naar je werk.

De accu is weggewerkt in onderbuis. Dit zorgt voor een ideale gewichtsverdeling van de elektrische fiets, waardoor fietsen heel natuurlijk en vertrouwd aanvoelt. Het volledig opladen van een lege accu duurt ongeveer 3 uur. De levensduur van de accu is ongeveer 3 jaar of 500 oplaadbeurten. Het vervangen van de accu is vrij simpel en kan gewoon thuis.

fixie, e-bike, elektrische fiets, betaalbaar, watt
Bron: WATT

Betaalbare en stijlvolle elektrische fiets op maat

Mocht je toch wat handige opties missen op de fixie e-bike? Die kan je gewoon bij bestellen voor een scherpe prijs. Verder is de elektrische fiets ook makkelijk zelf te onderhouden en aan te passen door de tamelijk simpele techniek die is toegepast.

Om het allemaal nog leuker te maken, is de hippe elektrische fiets nog betaalbaar ook. Je betaalt maar 1.100 euro voor de ‘Electric Fixie’ en dan mag je hem ook eerst nog een periode testen. Kortom, je scoort een vette e-bike voor eerlijk geld en je ondersteunt een Nederlandse startup. Interesse? Meer informatie over de fixie e-bike van Watt vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets van WATT is een betaalbare en hippe ‘fixie e-bike’
Sluiten