Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Allereerste elektrische Hummer wordt geveild voor een goed doel

In de eerste tien minuten werd de elektrische Hummer 10.000 keer gereserveerd, maar het eerste exemplaar van de zogeheten GMC vindt zijn weg niet naar een van deze klanten. Deze wordt in maart 2021 namelijk geveild voor een goed doel.

De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de Stephen Siller Tunnel to Tower Foundation. Deze stichting is vernoemd naar een brandweerman die tijdens de werkzaamheden na de aanslagen op 11 september om het leven kwam. Van het ingezamelde geld worden hypotheekvrije ‘smart-homes’ voor gewonde veteranen en eerstehulpverleners gebouwd.

De elektrische Hummer GMC

De eerste koper maakt de stichten meer dan een ton rijker. In ruil krijgt hij dus de elektrische GMC. Waar een Hummer vroeger een benzineslurper was (ongeveer 1 op 4,5), is het beest nu voorzien van een accu met een bereik van zo’n 560 kilometer. Deze accu is gekoppeld aan drie elektromotoren, met een totaalvermogen van 1.014 pk en bijna 1559 Nm aan koppel. Hiermee legt de gigant de 0 naar 60 mph (96.56 km/h) sprint af in 3 seconden.

GMC Hummer
Van grootverbruiker naar ‘zero emissions’ . De Hummer verbruikt geen litertje brandstof meer. (Afbeelding: GMC)

Ondanks zijn stille voorkomen is de elektrische GMC Hummer nog altijd imposant. Zijn robuuste uitstraling op 35-inch grote banden zorgt voor de ultieme offroad vibes. Het blijft echter niet alleen bij een ruig uiterlijk. Dankzij de CrabWalk-functie kan de GMC op lage snelheden de voor- en achterwielen op in dezelfde hoek kunnen sturen. Dit is niet alleen handig op ruig terrein, maar ook in de stad wanneer je de Hummer moet inparkeren. Je rijdt dan als het ware zijwaarts, net als een krab.

GMC Hummer
Echt handelbaar is de Hummer nog steeds niet. Al is hij het met verschillende systemen beter te manoeuvreren dan zijn voorgangers. (Afbeelding: GMC)

Prijs

De adviesprijs van de eerste elektrische Hummer is 112.595 dollar, al wordt er tijdens de veiling voor het goede doel waarschijnlijk meer voor betaald. Zo werd de eerste C8 Corvette vorig jaar bijvoorbeeld voor 3 miljoen dollar afgehamerd.

Lee hier meer over de elektrische GMC Hummer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.