Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Eerste reacties Marvel’s Echo: Daredevil is terug in grimmige serie

De eerste reacties op Echo zijn binnen! Marvel Studios trapt 2024 af met de grote comeback van Daredevil en de Kingpin. Dé misdaadserie van januari of de zoveelste Marvel-flop?

Marvel Studios doet het in 2024 wat films betreft rustig aan. Enkel de derde Deadpool-film staat op de bioscoopagenda. Ja, Sony Pictures komt met Madame Web, Kraven the Hunter en Venom 3, maar dat is een compleet andere studio.

Een rustig jaar voor Marvel

Voor Kevin Feige en co. wordt het hopelijk een jaar van introspectie. Een adempauze waarin men weer terug kan naar de tekentafel om de toekomst van het Marvel Cinematic Universe te bepalen.

2023 kun je namelijk gerust bestempelen als een rampjaar voor de studio. Denk aan de beschamende staat waarin de nieuwe Ant-Man uitkwam, het floppen van The Marvels en het schandaal rondom de opvolger van Thanos. Toch blijft het niet geheel stil in 2024, wat de output van Marvel Studios betreft.

Disney+ presenteert Echo, met Daredevil!

Sterker nog, op 10 januari komen in één klap alle afleveringen van Echo naar Disney+. Een grimmige misdaadserie die eindelijk volledig Wilson Fisk introduceert, net zoals in de Marvel-series van Netflix gespeeld wordt door Vincent D’Onofrio. Hij zette met de gangsterbaas misschien wel de beste schurk neer die Marvel de afgelopen vijftien jaar op televisie én het witte doek heeft voortgebracht.

Dat zijn Kingpin / Wilson Fisk het cancelen van de Netflix-series overleeft is dan ook prachtnieuws voor Marvel-fans én de toekomst van Marvel Studios. Ook gaat Daredevil dus eindelijk uitgebreid in actie komen in het MCU. Tot nu toe heeft de marketingmachine achter Echo een grimmige, volwassenere en meer Daredevil-achtige show beloofd, in contrast tot de wat zoetsappigere en popcorn-achtige output die je van Marvel Studios gewend bent.

Critici onthullen eerste reacties

Maar ja, grimmig of niet, uiteindelijk hopen fans vooral op een goede serie. Een verhaal dat de vieze nasmaak van The Marvels en Ant-Man 3 snel weg kan spoelen. Critici hebben de eerste drie van de in totaal vijf afleveringen al kunnen checken, met nu de eerste reacties op sociale media als resultaat.

Oftewel: we kunnen alvast voorzichtig de balans op gaan maken, nog voor de uiteindelijke recensies gepubliceerd worden. Is Echo het schot in de roos dat Marvel Studios goed kan gebruiken of worden Daredevil en Wilson Fisk slappe aftreksels van zichzelf? Onderaan dit artikel hebben we de reacties voor je op een rijtje gezet.

netflix, marvel, echo, disney plus, serie
Alaqua Cox als Echo in Hawkeye (Afbeelding: Marvel)

Gelukkig is één ding duidelijk: Echo zet inderdaad een grimmige sfeer neer zoals je die niet eerder vanuit Marvel Studios hebt gezien. Critici prijzen de bloederige, keiharde actie en het puike acteerwerk Alaqua Cox, die de dove superheld Echo speelt, een adoptiedochter van Wilson Fisk.

De nieuwe Thanos

Sommige critici wijzen op een ietwat traag begin en soms ietwat kromme pacing, maar merken vaak ook meteen op dat het daarom zo’n slimme beslissing van Disney+ is om alle afleveringen in één keer te droppen; naar verluidt is Echo het ultieme binge-materiaal.

Is Echo echt het nieuwe begin voor Marvel Studios dat de studio zo naarstig nodig heeft? Een manier om de grimmigere series te onderscheiden van de bioscoopfilms, met de Kingpin als eigen Thanos?

Vanaf 10 januari 2024 kun je zelf een oordeel vellen. Of houdt de Rotten Tomatoes-pagina van Echo in de gaten voor het binnendruppelen van de eerste volledige recensies.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.