Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in de duurste twee-onder-een-kapwoning van Nederland

Vaak schrijft Manners over villa’s voor een prikkie. Maar wat als we het eens omdraaien? Wat krijg je als je op Funda de duurste twee-onder-één-kapwoning van Nederland koopt? Een woningsoort die over het algemeen juist relatief betaalbaar is.

Als je snel van je geld af wil, moet je shoppen bij een Amsterdamse makelaar. Voor Jan Modaal zit een bescheiden appartementje kopen in onze hoofdstad er al haast niet meer in. Laat staan deze in tweeën gesplitste Funda-villa.

Duurste twee-onder-een-kapwoning van Nederland

Het huis staat in de Prins Hendriklaan, vlakbij het Vondelpark. Het gebouw komt uit 1924, maar is enkele jaren geleden flink onder handen genomen. In het Funda-huis vind je nu onder meer zes slaapkamers, vier badkamers en twee aparte toiletten. Aan luxe geen gebrek: in de twee-onder-een-kapwoning vind je een wellnessruimte (met sauna), een fitnessruimte, veel op maat gemaakt meubilair, maar liefst vijf haarden en een enorme tuin. En ja, in Amsterdam is dat laatste ook een luxe.

Je mag dan misschien maar de helft van het Funda-pand krijgen, aan ruimte heb je nog altijd geen gebrek. Zo krijg je maar liefst 540 vierkante meter aan woonoppervlak (verdeeld over vier verdiepingen) op een perceel van 436 vierkante meter. En dat het hartje van de hoofdstad van Nederland. Je hebt zelfs een eigen garagebox bij de twee-onder-een-kapwoning. Dat alleen is al goud waard, zo bewijst de duurste parkeerplek van Amsterdam.

Prijs van de Funda-villa

We kunnen niet anders zeggen dat de riante woning uitzonderlijk fraai is ingericht. Hoewel elke kamer zijn eigen uitstraling heeft, zorgen de warme tinten, mooie materialen en chique accessoires door het hele huis toch voor een beeldig geheel.

Dat alles komt wel met een behoorlijk prijskaartje. De duurste twee-onder-een-kapwoning op Funda kost namelijk 9,9 miljoen euro. Oef, zie daar met je modale salaris maar eens een hypotheek voor los te peuteren bij de bank. Tja, dat wordt lastig. Al is een villa met een modaal inkomen zeker mogelijk!

Luxe woonboerderij koop je op Funda voor gemiddelde huizenprijs

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.