Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark van Geert Wilders, die één Audi nooit meer kwijt wil

De politieke standpunten van Geert Wilders zijn bekend, maar wat weten we eigenlijk over de persoonlijke voorkeuren van de PVV-leider? Wat voor auto’s rijdt de politicus bijvoorbeeld? Dit is het wagenpark van Geert Wilders, als is wagenpark een groot woord naast de garage van wijlen Silvio Berlusconi.

Voor velen kwam de verkiezingsuitslag als een grote verrassing. Met 37 zetels kwam de PVV als grote winnaar uit de (stem)bus. Een stuk minder auto’s heeft hij in zijn garage staan. Ook niet zo vreemd, als je er zelf niet meer in mag rijden.

Geert Wilders zwaar beveiligd

Door zich iets milder op te stellen, wist hij veel kiezers te overtuigen. Een flink deel van Nederland is meegegaan in zijn uitspraken en lijkt de PVV een kans te willen geven. De opvattingen van Geert Wilders zijn echter ook de reden dat hij al sinds 2004 zwaar wordt beveiligd.

Dit salaris verdien je als bodyguard van Geert Wilders

De politicus wordt beschermd door beveiligers van de Dienst Bewaken en Beveiligen. En zelfs een poosje van elitemilitairen van de Koninklijke Marechaussee die deel uitmaken van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten.

Wagenpark van de PVV-leider

Door de persoonlijke beveiliging zit zelf autorijden er niet meer in voor Geert Wilders. En dat is jammer, want hij heeft nog wel een eigen auto: zijn dierbare Audi TT. Zo’n twee jaar voordat de PVV-leider constant met beveiligers om zich heen moest lopen, kocht hij de sportieve Audi als occasion met zijn eigen spaargeld. Hij heeft hem zelfs laten tunen.

Audi TT wagenpark Geert Wilders PVV
De eerste generatie Audi TT (Afbeelding: Audi)

“Maar al snel mocht ik er niet meer in rijden”, vertelde hij begin 2021 in een radioshow op 538. “Hij staat nog steeds blinkend in de garage, ik betaal er nog steeds wegenbelasting over en laat hem ieder jaar netjes keuren”, vertelt Geert Wilders. “Ik heb er nooit meer in gereden, maar ik krijg het niet over mijn hart om hem weg te doen.”

Gepantserde auto als occasion

Nu wordt de politicus enkel nog gechauffeerd in gepantserde auto’s. Zo is hij geregeld gespot in BMW’s en Audi’s met onder meer kogelwerend glas. Zo’n Audi tik je voor niet al te veel geld zelf op de kop. Eerder vond Manners dit exemplaar op de occasionmarkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.