Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze betaalbare Audi-occasion hoef je niet bang te zijn voor stormschade

Storm Poly laat een spoor van vernieling achter, met name in Noord-Holland. Bomen worden uit de grond gerukt en verwoesten bij hun landing huizen, schuren en auto’s. Wie in de toekomst stormschade wil voorkomen, is wellicht geïnteresseerd in een gepantserde Audi A6 die als verrassend betaalbare occasion te koop staat.

In Harderwijk wordt namelijk een gepantserde Audi A6 uit 2006 die aangeboden. Voor zover wij konden zien, is dit zelfs de enige in Nederland. Wellicht zal deze Audi A6 niet helemaal ongedeerd blijven als Storm Polly weer besluit een potje te boomdarten, maar hij zou tegen een stootje moeten kunnen.

Kogelwerend glas in de Audi A6-occasion

Waar de bepantsering precies uit bestaat, wordt niet duidelijk uit de advertentie. Wel zien we een dikke zwarte raamlijsten, die doen vermoeden dat het om kogelwerend glas gaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om takken die storm Poly naar je raam slingert. Of de motorruimte, deuren en andere panelen zwaar bepantserd zijn betwijfelen we, aangezien de auto een kleine 2.100 kilogram weegt. Natuurlijk geen lichtgewicht, maar stukken minder dan je van een serieus pantservoertuig mag verwachten.

De Audi A6-occasion wordt aangedreven door een 4.2-liter V8 met 334 pk. Klinkt leuk, maar op de klok staat al 340.000 kilometer. High-tech youngtimers met een hoge kilometerstand zijn meestal geen slimme koop. Ze zijn duur in onderhoud en er is veel te onderhouden in dergelijke premiumauto’s.

Wij reden in een Citroën van 5 miljoen euro door Amsterdam

Daar komt nog eens bij dat er een prijskaartje van bijna 15.000 euro aan de occasion hangt. Een behoorlijk bedrag. Tja, lijd je geen schade door storm Poly, dan is het wel financiële schade door een prijzige tweedehands auto zoals deze Audi A6-occasion. Misschien toch maar de gok wagen en je huidige auto weer en wind laten trotseren.

Nieuwe auto nodig na storm Poly?

Mocht er toch een boom op je dak landen, dan hebben we hier nog enkele betaalbare tweedehandsjes voor je op een rij gezet. Het zijn drie cabrio’s, dus niemand kijkt raar op als een wervelwind daar het dak vanaf trekt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.