Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

3 cabrio-occasions onder de 8.000 euro voor zomers rijplezier

Zomerse zonnestralen en een strakblauwe lucht. Tijd om het stof van je cabrio te blazen. Heb je die niet? Hier volgen drie betaalbare occasions om te genieten van de zon.

Cabrio’s zijn een uitstervend ras. Men wil vandaag de dag vooral een lekker hoge zit. Autofabrikanten produceren dus met name SUV’s en crossovers. Zelfs Lotus, van origine fabrikant van lichtgewicht sportwagens, breekt met het verleden.

Betaalbare cabrio-occasions

Gelukkig is er hoop. Zo komt MG binnenkort met een betaalbare EV zonder dak. Voor wie zich nog even niet aan een elektrische auto wil wagen, maar wel van het zomerweer wil genieten, volgen nu drie leuke cabrio-occasions met een behapbaar prijskaartje.

1. Volkswagen Golf – 5.500 euro

Ruim onder budget vinden we deze kanariegele Volkswagen Golf van de eerste generatie. De cabrio rolde in maart 1979 van de band en sindsdien zou de occasion slechts 55.000 kilometer hebben gereden. Verder staat er weinig informatie over de oldtimer bij de advertentie.

betaalbare cabrio occasions occasion Volkswagen Golf
(Afbeelding: Autowereld / R. Martens)

Als we het kenteken checken zien we dat de Volkswagen wat moeilijkheden ervoer bij zijn laatste keuring, maar je kunt nu gelukkig nog een jaar van de apk genieten. Wie dan leeft, wie dan zorgt.

2. Audi A4 – 7.945 euro

Voor iets meer geld kun je ook deze Audi A4 cabrio kopen. Hoewel ook de occasion alweer ruim 21 jaar oud is, zie je dat er niet aan af. Het design is met recht tijdloos te noemen. Met de Audi kun je dan ook prima voor de dag komen.

betaalbare cabrio occasions occasion Audi A4
(Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Mulder B.V.)

Ook hoef je je niet te schamen voor wat je onder de motorkap aantreft. Met het dak naar beneden geniet je namelijk van de heerlijke 2.4-liter V6. Goed, met zijn 170 pk en 230 Nm is-ie bij lange na niet zo snel als deze tweedehands Audi, maar je rijdt wel lekker met open dak.

3. Suzuki Jimny – 7.999 euro

Voor een kleine 8.000 euro kun je ook deze Suzuki Jimny kopen. Van zijn 1.3-liter vierpitter met 80 pk moet hij het niet hebben, maar wel van zijn olijke uitstraling. Niet alleen kan van deze cabrio het dak er deels af, ook is de occasion geschikt om mee te offroaden. Ideaal voor degenen die er deze zomer écht op uit willen.

betaalbare cabrio occasions occasion Suzuki Jimny
De zwarte kap en een paneel boven de bestuurder kan gedemonteerd worden. (Afbeelding: Autowereld / Duijnhoven Automobiliteit)

Geïnteresseerd in het offroaden, maar doe je dat liever met een dak boven je hoofd? Dan ben je wellicht in de markt voor een Porsche. Hoe dat zit, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.