Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO Max cancelt een van zijn beste series abrupt na tweede seizoen

Sinds de overname door Warner Bros. geldt er een nieuw deurbeleid. Links en rechts worden series en films geschrapt of voor onbepaalde tijd in de ijskast geplaatst. Maar dat HBO Max nu ook Perry Mason al na twee seizoenen cancelt, komt wel degelijk als een verrassing.

Ontgoochelend is het in ieder geval. De unieke serie over de vertrapte onderwereld van Los Angeles tijdens de Grote Depressie van de jaren 30 in de vorige eeuw, vinkte alle vakjes aan van een onverbloemde en voortreffelijke Film Noir. Maar dan in een serie-jasje.

Kortom, Perry Mason is (was) de beste moderne voorstelling van dit eindeloos boeiende tijdperk. En het tweede seizoen was zowaar beter dan het eerste; vrijwel altijd het signaal van een welomlijnde visie. Maar helaas delen HBO Max en Warner Bros. die mening schijnbaar niet.

HBO Max cancelt Perry Mason na twee seizoenen

Toch stootte het tweede seizoen van Perry Mason het uitstekende The Last of Us destijds van de troon. Goed, in absolute kijkuren was niemand Pedro Pascal en Bella Ramsey de baas. Maar de vertolking van Matthew Rhys als privé-detective en strafpleiter behoorde tot de beste acteerprestaties van het televisiejaar. Hij kreeg er zelfs een Emmy voor. Waarom geeft HBO Max er dan de brui aan?

“We zijn enorm dankbaar voor het opmerkelijke werk van Matthew Rhys en de ongeëvenaarde cast en crew van Perry Mason. En voor hun reboot van zo’n gekoesterde en legendarische franchise”, aldus HBO in een verklaring aan Deadline. “Hoewel we niet verder gaan met een nieuw seizoen van de serie, zijn we enthousiast om met de briljante creatieven van Team Downey te blijven werken aan toekomstige projecten.”

Zonder het met zoveel woorden te willen uitdrukken, lag het probleem bij de lineaire televisie. HBO is en blijft van oorsprong een klassieke zender. En de kijkcijfers waren naar verluidt – in vergelijking met seizoen 1 – ronduit bedroevend. Het tweede seizoen van Perry Mason trok ongeveer 50 procent minder lineaire kijkers. Misschien een idee voor de toekomst om fans in het vervolg geen 2,5 jaar meer te laten wachten tussen seizoenen, HBO Max?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.