Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

IJzersterke HBO Max-serie stoot The Last of Us van de troon

The Last of Us is een megahit en stond lang bovenaan de wereldwijde lijst met best bekeken series. Maar hier is Perry Mason seizoen 2, dat niet alleen de serie met Pedro Pascal, maar ook het steengoede Succession de baas is.

Waar Netflix er maandelijks tegen de honderd nieuwe titels uit poept, pakt HBO Max het selectiever aan. Meer de focus op kwaliteit dan kwantiteit. Voor beide formules is nog altijd een groot publiek.

Perry Mason seizoen 2 op HBO Max

Feit is dat de grootste serie van 2023 The Last of Us is, maar die is nu van plek één op het ereschavot geduwd door Perry Mason. Het eerste seizoen over deze advocaat en voormalig privédetective verscheen in 2020. Matthew Rhys speelt het titelpersonage, dat in de serie begint als privédetective en zijn brood verdient met gevoelige foto’s van filmsterren. Gaandeweg het eerste seizoen vordert, ontpopt hij zich tot advocaat, maar we gaan niet te veel spoileren. Dit alles speelt zich in ieder geval af in de jaren 30 en is gebaseerd op de beroemde verhalen van schrijver Erle Stanley Gardner.

Seizoen 1 van Perry Mason werd zo’n succes, dat er direct verder is geproduceerd voor een tweede seizoen. De verhaallijn begint een paar maanden na de laatste rechtszaak in seizoen 1, tegen Emily Dodson (kijkers van het eerst deel van de miniserie weten over wie we het over hebben). De eerste nieuwe cliënt is de eigenaar van een supermarkt die een oud medewerker beschuldigt van plagiaat rond zijn winkelconcept. En dat is spannender dan het op het eerste gezicht lijkt. Centraal in seizoen 2 staan schuldgevoel en twijfels over gerechtigheid, en dat geeft deze serie een sterke extra laag.

Wat zeggen de recensenten

Op het moment van schrijven is Perry Mason seizoen 2 wereldwijd de best bekeken serie op HBO Max, gevolgd door The Last of Us en Succession. Ook in Nederland staat de gebelgde advocaat fier op nummer één, volgens data van Flixpatrol. Succession is nu overigens extra populair, doordat het vierde en laatste seizoen eraan komt.

perry mason seizoen 2, hbo max, serie, the last of us, advocaat, privédetective
Alleen de heerlijke jaren 30-stijl is al een reden om te kijken (Afbeelding: HBO Max)

Wij raden de ijzersterke advocatenserie op HBO Max ten zeerste aan, maar wie zijn wij? Op Rotten Tomatoes scoort Perry Mason seizoen 2 in ieder geval ook behoorlijk hoog met een 84% score onder filmrecensenten en de volle 100% onder het publiek. Op IMDb soort de serie een rating van 7,6 uit 10. Het vervolg van de miniserie is nu te streamen op HBO Max.

The Last of Us breekt record in Nederland

The Last of Us mag dan van de troon gestoten zijn, in absolute kijkuren is er nog een lange weg te gaan voor Perry Mason seizoen 2. Alleen in Nederland is al een all-time record gebroken door Pedro Pascal en kornuiten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.