Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 21 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Luxe woonboerderij koop je op Funda voor gemiddelde huizenprijs

De wooncrisis is een hot topic deze verkiezingscampagne. Op dit moment betaal je voor een gemiddeld huis bijna 425.000 euro. Dat is niet niks. Toch koop je voor dat geld zowaar een luxe woonboerderij op Funda.

Althans, een halve. Het betreft een twee-onder-één-kap in het rustige Spanbroek. Het dorpje dat nog geen 5.000 inwoners telt, ligt op een half uurtje rijden ten noordoosten van Alkmaar.

Luxe woonboerderij te koop op Funda

Voor 425.000 euro koop je 80 vierkante meter aan woonruimte, oftewel: 5.312 euro per vierkante meter. Oef, dat is fors. Zeker als je je bedenkt dat deze vergelijkbare, vrijstaande woning op Funda je slechts 1.451 euro per vierkante meter kost.

Goed, het mag dan een twee-onder-één-kap zijn, maar de helft die je krijgt, ziet er wel beeldig uit. Zo heb je in de woonboerderij een grote, open woonkamer met een hoog plafond en gigantische ramen waar je vanaf je slaapkamer op neerkijkt.

Zelf aan de slag

Verder krijg je een moderne doch landelijke keuken in dezelfde open ruimte. De vaatwasser is daar niet heel naadloos in verwerkt en daar mag dan ook nog wel iets aan gedaan worden. “De Funda-woning is door de huidige eigenaar opgeknapt, maar helaas zijn de werkzaamheden nog niet voldaan. De nieuwe bewoner moet nog even aan de slag om het te voltooien”, schrijft de makelaar bij de advertentie.

Knus vrijstaand huis voor opvallend weinig geld te koop op Funda

Als je dan toch bezig bent, kun je ook direct pogen de ruimte beter te isoleren. Op dit moment hangt er nog een energielabel G aan de Funda-woonboerderij. Ook zouden wij iets doen aan de grote, kille tegels op de benedenverdieping. Eruit slopen gaat wat ver, maar een warm tapijt doet al wonderen.

Badkamer en buitenruimte

In de badkamer van de Funda-woonboerderij vind je veel zwarte tegels en een grote inloopdouche. Het doet modern aan, maar moet nog wel afgemaakt worden, zo bewijst de multiplex plaat achter het toilet.

De charme van een woonboerderij is de ruimte. Binnen je eigen muren houdt dat bij deze woning wellicht niet over, maar stap je naar buiten dan bevind je jezelf op een 7.462 vierkante meter groot perceel. Naast enkele weilanden vind je hier ook een 90 vierkante meter grote schuur.

Alternatief voor deze Funda-woonboerderij

Is het aantal vierkante meters aan woonoppervlak van dit huis je toch te mager, dan kun je er ook voor kiezen de complete woonboerderij te kopen. Maar ja, dan zul je uiteraard nog iets dieper in de buidel moeten tasten. Een andere optie is dit stulpje op Funda; veel meer woonoppervlakte, voor veel minder geld.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.