Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Rick is terug met antwoorden in nieuwe The Walking Dead-serie

Rick Grimes is terug in The Walking Dead dankzij de eerste beelden van The Ones Who Live, een show die meer dan een simpele spin-off wordt.

Eind vorig jaar kwam The Walking Dead na elf seizoenen tot een einde. De show die al lang niet meer om zijn originele held, Rick Grimes, draaide.

The Walking Dead gaat verder…

De franchise is echter allesbehalve klaar. Verre van. De ene na de andere spin-off wordt gelanceerd, met nog minstens vijf stuks in de pijplijn. De onlangs uitgebrachte miniserie over Daryl Dixon was bijvoorbeeld een groot succes.

Voor fans die op een gegeven moment bij de ellenlange main show zijn afgehaakt is het in ieder geval een fantastische optie om behapbaar weer het universum van The Walking Dead te betreden. De kortere series volgen elkaar in rap tempo op.

…met Rick Grimes!

Daardoor is nu ook al de eerste teaser uitgekomen voor The Walking Dead: Ones to Live. Na Daryl Dixon brengt AMC namelijk een andere grote publieksfavoriet terug: Rick Grimes!

De door Andrew Lincoln gespeelde originele held van de franchise speelt samen met Michonne (Danai Gurira) de hoofdrol in de gloednieuwe spin-off, die op 25 februari van start zal gaan.

De officiële synopsis beschrijft de serie als “een episch liefdesverhaal over twee personages die veranderd zijn door een veranderde wereld.”

Ones Who Live geeft antwoorden

Verder houdt AMC het wat de insteek van Ones Who Live betreft lekker vaag. De synopsis bestaat verder enkel uit lege vragen: “Kunnen ze elkaar vinden en wie ze waren op een plek en in een situatie die ze nooit eerder hebben gekend? Zijn ze vijanden? Geliefden? Slachtoffers? Slachtoffers? Zijn ze zonder elkaar nog wel in leven – of zullen ze ontdekken dat ook zij de Walking Dead zijn?”

Aanschouw: Rick is terug in nieuwe The Walking Dead-serie
(Afbeelding: AMC)

Gelukkig maakt de eerste officiële teaser duidelijk dat de miniserie daadwerkelijk vragen gaat beantwoorden. Daarin stipt Lincoln namelijk het vertrek van Rick uit de originele serie aan: “Mensen vragen: ‘Waar ben je gebleven? Onze ambitie is om antwoorden te geven.”

Kijk, dat is precies waar The Walking Dead-fans ondertussen al vijf jaar op wachten. Ones Who Live vervangt de filmtrilogie over Rick die al eerder werd aangekondigd, en zal in de eerste instantie uit zes afleveringen bestaan, waarvan de eerste dus op 25 februari in première zal gaan.

Meerdere seizoenen

Fans kunnen nog naar een hoop Rick (en Michonne) uitkijken, want Entertainment Weekly heeft weten te bevestigen dat het niet om een limited series gaat, en dat er meerdere seizoenen op de planning staan. Ja, The Walking Dead is springlevend. Over februari 2024 gesproken: deze veelbelovende oorlogsserie gaat ook in die nu al goedgevulde maand van start.

Ones Who Live Aanschouw: Rick is terug in nieuwe The Walking Dead-serie
(Afbeelding: AMC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.