Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit peperdure Bulgari-horloge is het dunste klokje ter wereld

Luxemerk Bulgari (BVLGARI) viert het 10-jarig bestaan van de Octo Finissimo-collectie met een peperduur klokje. De Italianen komen met het dunste mechanische horloge ter wereld.

De Bulgari Octo Finissimo Ultra heeft een dikte van slechts 1,8 millimeter en verslaat hiermee de vorige recordhouder: de Piaget Altiplano Ultimate Concept. Dit horloge is 0,2 millimeter ‘dikker’ en nooit verder gekomen dan een conceptmodel. De klok van Bulgari verschijnt wel op de markt.

Bulgari Octo Finissimo Ultra

De Bulgari Octo Finissimo Ultra mag dan het dunste mechanische horloge ter wereld zijn, het beschikt wel over gecompliceerde techniek. Het uurwerk bestaat uit 170 onderdelen en je moet het handmatig opwinden. De mechaniek wordt beschermd door een gezandstraalde titanium kast met een diameter van 40 millimeter.

Bulgari Octo Finissimo Ultra, dusnte horloge ter wereld, nft, bvlgari
(Afbeeldingen: Bulgari)

De Bulgari Octo Finissimo Ultra heeft een gangreserve van 50 uur. Hoewel dit niet veel lijkt, is dit voor het dunste horloge ter wereld erg indrukwekkend. Zo heeft een Richard Mille RM 67-02 ook een gangreserve van 50 uur. Dit sieraad heeft wel een automatisch opwindbaar uurwerk.

Bij dit klassieke horloge krijg je een NFT en zeilreis op de koop toe

Naast de kast is ook de roestvrijstalen band met sluiting superdun: slechts 1,5 millimeter. Voor het dunne design geef je wel de waterdichtheid op. Horloges in dit prijssegment zijn over het algemeen waterdicht tot zo’n 100 meter diepte. Met deze Bulgari Octo Finissimo Ultra kun je geen duik nemen.

Dunste horloge ter wereld in de Metaverse

Tenminste, geen duik in de echte wereld. Van een duik in een Metaverse-zwembad zal het dunste horloge niet kapot gaan. Op het ratelwiel van in het uurwerk staat een QR-code gegraveerd. Wanneer je deze scant, kom je uit bij NFT-kunstwerken van het horloge. Hiermee kun je het mechanische kunstwerk meenemen naar de digitale wereld.

bulgari, dunste horloge, qr
(Afbeeldingen: Bulgari)

Ook kan het horloge geauthenticeerd worden middels de NFT. Van de Bulgari Octo Finissimo Ultra worden slechts tien exemplaren gemaakt. De vraagprijs is 400.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.