Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij dit klassieke horloge krijg je een NFT en zeilreis op de koop toe

Het Italiaanse merk Panerai heeft een nieuw horloge onthuld, de Radiomir Eilean Experience Edition. Wanneer je het uurwerk koopt, krijg je een NFT en zeilreis cadeau.

Panerai is een horlogemerk dat bekendstaat om zijn klassieke horloges, zoals de Radiomir. Door gebruik van radioactief materiaal geven de wijzers van oudere modellen licht in het donker.

De Panerai Radiomir Eilean Experience Edition

Echt gevaarlijk is deze kleine hoeveelheid straling niet. Toch wordt er bij de nieuwe de Radiomir Eilean gebruik gemaakt van ander materiaal voor oplichting in het donker.

Panerai, jachtreis, NFT, Horloge
(Afbeelding: Panerai)

Hoe klassiek het horloge ook oogt, Panerai gaat helemaal met zijn tijd mee. De horloges worden geleverd met een bijbehorende NFT. Iedereen die het horloge koopt, krijgt een digitale wallet met daarin een non-fungible token van het uurwerk.

NFT en reis per jacht op de koop toe

Naast een NFT krijg je bij aankoop van het Panerai-horloge een reis langs de kust van Amalfi (Italië) cadeau. Je mag dan in juni mee aan boord van de Eilean, een Engels jacht uit 1936, dat in 2006 door de CEO van de horlogefabrikant is gekocht.

Panerai, jachtreis, NFT, Horloge
(Afbeelding: Panerai)

In de Panerai Radiomir Eilean Experience Edition herken je designelementen van het jacht terug. Zo is het bouwjaar op de achterkant en in de band van het horloge gegraveerd, en is de blauwe wijzerplaat van het horloge voorzien van een reliëf dat lijkt op het teakhouten dek van de Eilean. Op de band zie je stiksels die moeten verwijzen naar de touwen die in de zeilen hangen. Het embleem op de zijkant van de kast is ook te vinden op het jacht.

nft, reis, boot, horloge, panerai
(Afbeelding: Panerai)

Het horloge wordt in exclusieve oplage van vijftig stuks geleverd en heeft een prijskaartje van 39.000 euro. Een forse prijs voor een horloge, maar dan krijg je er wel een vakantie en NFT bij.

Panerai geeft vaker een reis bij een horloge

Het is niet de eerste keer dan Panerai een reis aanbiedt bij een horloge. Bij aankoop van de Panerai Submersible Chrono Flyback Jimmy Chin Experience Edition, de voorganger van de Radiomir Eilean Experience Edition, kreeg je een reis naar Grand Teton National Park op de koop toe. Door al deze extra’s zou je bijna vergeten dat Panerai een gewaardeerd en stijlvol horlogemerk is.

Het eerste NFT-horloge is een bizarre vorm van luxe

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.