Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

NFT van eerste tweet nog maar 0,01% van aankoopbedrag waard

Dat is pijnlijk: de crypto-ondernemer die vorig jaar een NFT van de eerste tweet ooit kocht van Jack Dorsey en daar 2,9 miljoen voor neerlegde, heeft de NFT weer proberen te verkopen voor een goed doel. Maar de 48 miljoen dollar (44 miljoen euro) die hij ervoor vroeg, kan hij op zijn buik schrijven.

Dat is nog een understatement eigenlijk. In plaats van 44 miljoen euro was het hoogste bod maar 257 euro.

NFT van eerste tweet voor 257 euro verkocht

We weten inmiddels dat er met NFT’s miljoenen te verdienen zijn. Maar dat dit geen zekerheid is, blijkt nu maar weer eens. Crypto-ondernemer Sina Estavi kocht in maart 2021 een NFT van de eerste tweet ooit voor 2,9 miljoen dollar. Vorige week besloot hij de tweet van Jack Dorsey weer te koop te zetten en er 48 miljoen dollar voor te vragen.

48 miljoen dollar voor een tweet die gewoon op internet te vinden is. Absurd, zou je denken, en dat dacht de rest van de wereld blijkbaar ook. De veiling voor de NFT-tweet sloot afgelopen woensdag en er zijn in totaal zeven biedingen binnengekomen.

99,9% in waarde gedaald

Het hoogste bod? 0.09 ETH, omgerekend zo’n 257 euro met de huidige koers. De non-fungible token is dus nog maar 0,01% waard van de 2,9 miljoen die ervoor is betaald.

“De deadline die ik had gesteld is voorbij, maar als ik nog een goed aanbod krijg, accepteer ik het misschien. Maar misschien verkoop ik de NFT wel nooit”, vertelt Estavi in een reactie aan CoinDesk. Hij heeft twee dagen om het hoogste bod te accepteren, anders zal het vervallen.

Als Estavi het bod voor de NFT tweet accepteert, maakt de crypto-ondernemer een enorm verlies. Omdat hij de tweet vorig jaar voor 2,9 miljoen dollar van de voormalige Twitter CEO Jack Dorsey kocht, zou het betekenen dat hij 2.899.743 miljoen dollar verlies maakt. Oef. Het winnende bod zal pijnlijk geweest zijn voor Estavi, aangezien hij juist hoopte 48 miljoen voor de tweet te vangen.

Estavi beschuldigd van fraude

Wie is deze Estavi eigenlijk? Zijn crypto-ondernemingen Bridge Oracle en CryptoLand stortten vorig jaar in, toen hij in Iran werd gearresteerd. Hij werd beschuldigd van het verstoren van het economische systeem in het land.

NFT-eigenaar verliest compleet vermogen in één muisklik

Wellicht dat potentiële kopers voor de NFT van de eerste tweet ooit ook niet met Estavi in zee wilden gaan, aangezien hij onder andere beschuldigd wordt van intimidatie, fraude en misleiding. Zielig kunnen wij het dan ook niet vinden, al is het jammer dat de helft van de opbrengsten niet naar het goede doel zullen gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.