Felix Decavel
Felix Decavel Disney+ 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ scoort hit met afgekraakt vervolg op oude kerstfilm

Tijd om alle kommer en kwel achter je te laten, het knopje in je hoofd om te draaien en naar kerstfilm Disenchanted te kijken. De nieuwe film op Disney+ ligt blijkbaar goed in de smaak. Het sprookjesverhaal voert immers al een aantal dagen de wereldwijde ranglijst aan van meest bekeken film op het streamingplatform.

Ondanks de slechte recensies op IMDb en Rotten Tomatoes, staat Disenchanted maar mooi bovenaan te pronken. Maar waar gaat de zeemzoete nieuwe Disney-film eigenlijk over?

De klassieke Disney-kerstfilm van Enchanted

De naam gaf waarschijnlijk al een tipje van de sluier weg. Pientere lezers hebben aan de hand van de titel vast opgemerkt dat de Disney-kerstfilm een vervolg is op het populaire Enchanted uit 2007. Daarin moet Giselle (Amy Adams) haar magische thuisland Andalasië verlaten om te trouwen met een gemene prins in New York. Maar de prinses wordt tot over haar oren verliefd op een advocaat.

Eind goed al goed. Of toch niet?

Het moderne sprookje van Disenchanted

In Disenchanted loopt Giselle tegen de muren aan. Gedesillusioneerd door het leven in de stad, voelt ze zich niet langer op haar plaats in de rijke buitenwijken. De prinses is gefrustreerd dat haar lange en gelukkig leven toch niet zo gemakkelijk te vinden is als ze gedacht had. Door per ongeluk de hele stad in een echt sprookje te veranderen en het toekomstige geluk van haar familie in gevaar te brengen, moet Giselle een race tegen de klok aangaan om de betovering ongedaan te maken en te bepalen wat “nog lang en gelukkig” nou precies betekent voor haar en haar familie.

Net zoals in de originele kerstfilm van Disney neemt actrice Amy Adams de honneurs waar van Giselle, de ontgoochelde prinses die er een zootje van maakt. In 2007 was Adams nog een jong veulen die net om het hoekje kwam kijken. Intussen heeft de actrice echter een CV waar veel van haar collega’s alleen maar van kunnen dromen. De advocaat op het witte paard wordt overigens nog steeds vertolkt door Patrick Dempsey, die je misschien beter kent als de dromerige dokter uit Grey’s Anatomy, waarvan je vriendin zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Recensies even vergeten tijdens kerst

Laat je vooral niet leiden door de negatieve recensies, maar we willen de scores voor de volledigheid wel meegeven. Op IMDb krijgt Disenchanted een vrij magere 5,8. Op Rotten Tomatoes krijgt de nieuwe kerstfilm van Disney+ een score van 40 procent onder critici en een publieksscore van 57 procent.

Maar net als bij deze kersthit op Netflix moet je eigenlijk niet naar recensies kijken. Die moeten net een beetje afgezaagd en zoetsappig zijn. Duistere plotten en ingewikkelde verhalen komen na de feestdagen wel weer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.