Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Daniel Craig eindigt James Bond-leven met explosief record

Na vijf films heeft Daniel Craig een punt gezet achter zijn carrière als 007. De alom geprezen James Bond-acteur nam in No Time To Die afscheid van één van de meest prestigieuze filmrollen. Op valreep pakt hij echter nog wel even een knallende record mee.

⚠️Pas op! Dit artikel bevat spoilers⚠️

Na meerdere malen te zijn uitgesteld, verscheen No Time To Die vorig jaar dan eindelijk in de bioscoop. Filmliefhebbers keken hier reikhalzend naar uit, want dit zou het slotstuk worden van de Daniel Craig-saga. Volgens velen behoort de in Chester geboren acteur tot de beste James Bond-acteurs ooit. Hij verdient daarom een passend afscheid.

Daniel Craig krijgt knallend afscheid in No Time To Die

Hoewel er ook wat kritiek was, kon No Time Die over het algemeen vooral positieve recensies overleggen. Laten we het een bevredigende afsluiting noemen. Een afsluiting die voor Daniel Craig’s versie van James Bond letterlijk is. Waar 007 in de voorgaande vier films meerdere malen aan de dood wist te ontsnappen, lukte hem dat in No Time To Die niet.

Om een einde te maken aan de gevaarlijke plannen van Safin, kon James Bond niet anders dan zichzelf opofferen. Dit gebeurde op de meest explosieve manier mogelijk. Een regen van bommen daalde neer op ‘s werelds bekendste geheime agent.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Dit blijkt nu zelfs een record aantal bommen te zijn. Volgens Guinness World Record ging er in No Time To Die 136,4 kilogram aan explosieven de lucht in. Het record stond op ‘slechts’ 65 kilogram, dus zo sluit Daniel Craig zijn leven als James Bond af met een explosief record. Een passend slot voor een geweldige Bond.

Wie wordt de nieuwe James Bond? Dit zeggen de bookmakers

Nu No Time To Die achter de rug is, kunnen we op zoek naar een opvolger voor Daniel Craig. Wie gaat de nieuwe James Bond worden? Onlangs heeft de producent alvast een voorkeur uitgesproken voor zowel de nieuwe hoofdrolspeler, als de regisseur. Wie er op het lijstje staan, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.