Felix Decavel
Felix Decavel Entertainment 10 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit cruiseschip van 1 miljard vonden de Engelse WAGs maar niets

De wives and girlfriends ontvangen op het WK in Qatar van de Britse pers net zoveel aandacht als de Engelse stervoetballers die rond hun arm hangen. En al zeker wanneer die WAGs hun gecorrigeerde neuzen ophalen voor een luxe cruiseschip van 1 miljard.

Hopelijk heeft de vriendin van Cody Gakpo minder strenge eisen wat betreft haar verblijf op het WK in Qatar. In ieder geval zijn er een paar plaatsjes vrijgekomen op het cruiseschip waar de families van het Engelse elftal verbleven.

De WAGs waren namelijk allerminst onder de indruk van het leven op de luxe-boot en zijn intussen verscheept naar 5-sterrenhotels in Doha. De drie grootste diva’s waren Fern Maguire (van brekebeen Harry), Megan Pickford (van doelman Jordan) en Sasha Attwood (van de Backstreet Boy Jack Grealish). Ze bestelden eerst voor 20.000 euro aan drank, maar later was het bootje toch te veel bevolkt door het plebs.

‘Urinerende cruisegangers en feestende fans’

Gelukkig voor rederij MSC was het nagelnieuwe cruiseschip van meer dan 1 miljard euro niet alleen voor de WAGs op het WK in Qatar geboekt. Al betwijfelen we of de voetbalvrouwen ook genoten hebben van het gezelschap van de andere 7.000 cruisegangers aan boord.

Volgens de Britse Daily Mail plaste een luidruchtige medepassagier vanaf de vijfde verdieping recht in het atrium van de boot. En feestende fans kwamen ‘s avonds laat vaak dronken en rumoerig terug van wedstrijden wat de slaap van de gezinnen verstoorde. Er zouden ook problemen geweest zijn om de – niet toegelaten – spelers te bellen. Alle WAGs van het Engelse elftal die op het cruiseschip verbleven, zijn inmiddels verhuisd naar luxe 5-sterrenhotels in Doha.

Nochtans kunnen ze zich niet verveeld hebben. Na de eerste overwinning van de Three Lions gingen de vrouwen op de boot aan het feesten en liep de barrekening op tot ruim 20.000 euro. Maar ook met de andere faciliteiten aan boord zijn er genoeg manieren om de tijd te verdrijven.

Het WK-cruiseschip in Qatar

Het drijvende paleis van 1 miljard telt 2.633 cabines en heeft zes zwembaden, een promenade van 6 meter hoog, 14 whirlpools met uitzicht op zee, 13 restaurants en meer dan 30 bars en cafés. Er is ook een indoor glijbaan van 75 meter lang op het schip dat door rederij MSC een “ultramoderne stedelijke metropool op zee” wordt genoemd. Verder konden de WAGs van Engeland zich ook prima vermaken met een sportcomplex, botsauto’s, een rollerdisco en tal van optredens in de gigantische concertzaal. Bekijk in de galerij hieronder enkele kiekjes van de mastodont die aan wal ligt tijdens het WK in Qatar.

Het splinternieuwe cruiseschip verliet net op tijd voor het WK in Qatar haar Franse scheepswerf, waar 2000 arbeiders de laatste hand legden aan het chique interieur. Vijfsterrenpakketten voor een verblijf aan boord terwijl het schip voor de kust van Doha ligt, kosten meer dan 6.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.