Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-vechter Conor McGregor gaat de ring in voor bizar rolstoelgevecht

Door de beenbreuk die hij opliep tegen Dustin Poirier kan Conor McGregor voorlopig niet in actie komen. Of toch wel? De Ierse UFC-vechter heeft laten weten dat hij open staat voor een boksgevecht vanuit zijn rolstoel. Deze gaat, als alles goed verloopt, nog dit jaar plaatsvinden.

De tegenstander is Al Foran. Hij is een comedian uit Ierland die bekend staat om het nadoen van bekende mensen, waaronder dus ook Conor McGregor. Sterker nog, de UFC-vechter is zijn bekendste en beste imitatie. Althans, buiten de ring. Of dat ook met handschoenen aan zo is, gaan we als het goed is later dit jaar zien. Maar dan dus wel in een rolstoel.

Boksen in een rolstoel

McGregor vs nep McGregor wordt het co-main event van een wel heel bijzonder evenement bedacht door een andere comedian, namelijk Stevo Timothy. Ook hij gaat die avond de ring in met een rolstoel, maar dan tegen tweevoudig Olympisch bokskampioen Paddy Barnes. Waarom? Voor het goede doel. Alle opbrengsten gaan, heel toepasselijk, naar de Irish Wheelchair Association.

Toen Conor McGregor gevraagd werd voor dit bijzondere rolstoelgevecht reageerde hij zeer enthousiast via twitter. The Notorious geeft aan dat hij graag de ring in rolt, en dat doet hij waarschijnlijk niet in zomaar een rolstoel. Conor McGregor eindigt de tweet namelijk met de hashtag #LamborghiniWheelchairs. Als deze Lambo rolstoel net zo bizar wordt als zijn Lamborghini jacht, dan gaan we iets heel spectaculairs zien.

Conor McGregor is er nog niet klaar voor

Het is alleen nog niet duidelijk wanneer we dit spektakel gaan zien. Het rolstoelboks-evenement moet eigenlijk 11 september gaan plaatsvinden in het Clayton Hotel Galway. Helaas is dat nog te vroeg voor Conor McGregor. In zijn eerste tweet liet de UFC-vechter al meteen weten dat hij zich eerst moet richten op zijn herstel. Later gaf hij in een nieuwe tweet meer duidelijkheid over een nieuwe datum.

Zoals je in bovenstaande tweet kunt zien, is september nog te vroeg. Conor McGregor is dan nog te druk met zijn herstel. De artsen raden hem aan om dat eerst goed af te ronden. Mocht dat goed gaan, dan zou het rolstoelgevecht op zijn vroegst eind oktober kunnen plaatsvinden. Al sluit Conor McGregor ook niet uit dat het pas november of december gaat worden.

Conor McGregor onder vuur na walgelijke tweet richting Khabib

Conor McGregor vs Jake Paul

Dit gevecht is een leuk tussendoortje voor het goede doel, maar vroeg of laat zal hij ook serieuzer terugkeren in de octagon. Of de ring. Het is namelijk nog niet duidelijk wat Conor McGregor gaat doen wanneer hij helemaal hersteld is. UFC-baas Dana White heeft hem dit topgevecht al belooft, maar ook Jake Paul is in de race. De YouTuber schijnt al in gesprek te zijn met McGregor over een boksgevecht. Dat gevecht zou wel eens alle records kunnen breken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.