Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Keert Boseman terug als Black Panther? Producer stelt fans gerust

Het overlijden van Chadwick Boseman kwam niet alleen voor ons als een verrassing. Zelfs de hoogste piefen van Marvel en Disney wisten nergens vanaf. Zij rekenden gewoon op een veelbelovende toekomst met de acteur, inclusief Black Panther 2. Fans verwachten zelfs dat de acteur op zal duiken in The Falcon and The Winter Soldier, een show die deels voor zijn overlijden is gefilmd.

De acteur, die uiteindelijk 43 jaar is geworden, hield zijn ziekte geheim. Marvel Studios moest dus weer terug naar de tekentafel. In de tussentijd is de Black Panther-acteur gelukkig al op verschillende manieren herdacht en geëerd. Zo plaatste voormalig Disney-CEO Bob Iger al een eerbetoon op Twitter, en werd Disney+ zelfs voorzien van een speciaal Marvel-intro.

Falcon en Chadwick Boseman

En vergeet zijn vrouw niet, die tijdens het huidige awards season meermaals met telkens weer rake en emotionele eerbetonen namens Boseman prijzen in ontvangst heeft genomen.

De grote vraag is echter: wat gaat Marvel met het personage doen? De studio is op dit moment bezig met de productie van Black Panther 2 voorbereiden. Men is bijna gereed om te gaan filmen, dus het verhaal ligt hoogstwaarschijnlijk al vast. Dankzij de technologie anno 2021 zou het goed mogelijk zijn om Chadwick Boseman nog één keer terug te brengen. Acteurs die na hun dood nog acteren is al lang geen nieuw iets meer.

Sterker nog, sommige fans verwachten zelfs een cameo in The Falcon and The Winter Soldier. We zullen niks spoilen, maar na de laatste afleveringen zou dat zeker verhaaltechnisch logisch zijn. Bovendien is de Disney+-show grotendeels gefilmd voor het overlijden van Boseman. Een cameo is dus niet eens zo vergezocht als het anno 2021 klinkt.

Bovendien is er al bevestigd dat we komende aflevering een grote cameo uit het MCU gaan krijgen.Gaan we dan toch nog één keer Chadwick Boseman als T’Challa  zien? Tijdens een interview met Vanity Fair werd Nate Moore, de producent achter de Black Panther-films, gevraagd naar een mogelijke cameo voor Boseman.

Black Panther-ster Boseman neemt afscheid met topscore op Netflix

Dat gaat niet gebeuren

Normaliter geven producenten en regisseurs dan ontwijkende antwoorden. Mysterieus over dergelijke zaken doen is immers gouden marketing. Daarom is het antwoord van Moore des te opvallender (en geruststellender):

“Nee, dat kan ik wel zeggen. Dat gaat niet gebeuren. Ik zou eerlijk zijn als het wel zo was. Het overlijden van Chad is een groot iets, en ik hield net zoveel van de man als van het personage. Ik denk dat we heel voorzichtig en bedachtzaam moeten zijn wanneer hij verschijnt, omdat hij zoveel voor veel mensen betekende en ook voor ons. Maar ja, we zouden dat niet gebruiken als een ‘Kom volgende week; misschien zie je Panther! ’Dat zouden we niet doen, en dat gaat dus ook niet gebeuren.”

2022

Zeer classy. Boseman als een marketing-trucje of cliffhanger gebruiken zou zeer smaakloos zijn. Verder is er ook praktisch niks bekend over Black Panther 2, terwijl Marvel al komende zomer in Atlanta begint met filmen. Wie gaat de rol van Black Panther overnemen? M’Baku, Okoye of toch Shuri?

Één ding is zeker: de gehele cast en crew zijn erop gebrand om Chadwick Boseman eer aan te doen. Op 8 juli 2022 gaan we ontdekken of ze daar ook in slagen. Dan komt Black Panther 2 namelijk uit. Hopelijk kunnen we tegen die tijd gewoon weer de bioscopen in!

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Vanity Fair

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.