Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla-bestuurder ontdekt hilarische ‘Butthole’ easter egg

Tesla staat bekend om easter eggs in de auto’s en technologie. Nu is er een nieuw verborgen grapje van Elon Musk ontdekt, waar Eric Cartman uit South Park heel hard om zou lachen. ‘Open Butthole’ is unlocked.

Het was bestuurder en fan @tesla_master die de easter egg ontdekte, door het spraakcommando te gebruiken.

‘Open Butthole’

Tot zover bekend is de betreffende bestuurder niet gediagnostiseerd met het Gilles de la Tourette-syndroom, toch riep hij zomaar ‘Open Butthole’. Zo ontdekte hij dat het deurtje van de laadpoort opengaat met dit spraakcommando.

Het uitroepen van ‘Close Butthole’ zou het deurtje van de laadpoort doen sluiten. Klaarblijkelijk geniet Tesla behoorlijk van deze easter egg. Volgens Teslarati zijn er ook bestuurders waarbij de spraakcommando leidt tot het openen en sluiten van de kofferbak. Ook werkt de spraakcommando met Beavis and Butthead-jargon; met ‘Open Bunghole’ en ‘Close Bunghole’ bedien je tevens het deurtje van de laadpoort.

Meer easter eggs van Tesla

Dat Elon Musk over vergelijkbare humor als Eric Cartman beschikt, blijkt ook uit eerdere easter eggs. Voor ‘Open Butthole’ was er bijvoorbeeld al de verborgen spraakcommando ‘My balls are cold’. Hiermee zetten bestuurders van een Tesla de stoelverwarming uit. Dan is er ook nog ‘Enable/disable life support’, waarmee de klimaatregeling van de auto wordt omgeschakeld.

Maar met ‘Butthole’ en ‘Balls’ houdt het ook niet op. Constant voegt Tesla nieuwe easter eggs toe, waarmee YouTube vol staat. Zo kun je Mario Kart spelen op je scherm, Back to the Future nadoen en nog veel meer. In de onderstaande video zie je slechts een paar voorbeelden.

Van Tesla naar Space Jam: A New Legacy, de opvolger van de legendarische film met Looney Tunes en NBA-sterren. De eerste trailer van de film met basketballer LeBron James is vorige week verschenen en zit vol easter eggs. Bekijk ze allemaal in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.