Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Grote winnaar Britse Oscars deze maand al op Disney+ te zien

Eind vorig jaar maakten maar liefst 231 critici en filmrecensenten de balans op: wat is de beste film van 2020? Samen kwamen ze tot een duidelijk antwoord: de dramafilm Nomadland. Dankzij de BAFTA’s weten we nu al helemaal zeker dat Disney+ keihard gaat scoren.

De film gaat over een vrouw die tijdens de crisis alles heeft verloren, en vervolgens met een camper door de Verenigde Staten trekt. Dat levert een indrukwekkende film op die maar liefst 94 procent scoort op Rotten Tomatoes en genomineerd is voor maar liefst zes Oscars.

BAFTA’s: Britse Oscars

Grote filmbelofte Chloé Zhao won met haar film eerder al een Golden Globe en Gouden Leeuw. Ze kan waarschijnlijk vanaf nu bij elke studio aankloppen voor haar volgende projecten. De echte kers op de taart zou een Oscar voor Beste Film zijn.

Voor de ‘echte’ Oscars van start gaan later deze maand, hebben de ‘Britse Oscars’ afgelopen weekend plaats gevonden, en die beloven veel goeds. Dan hebben we het over de BAFTA’s, een belangrijke jaarlijkse reeks aan filmprijzen. Het Britse equivalent van de Oscars.

Nomadland scoort opnieuw, en hoe!

Die hebben Nomadland behoorlijk wat beeldjes opgeleverd. Het drama heeft vier prijzen gewonnen, waaronder de BAFTA voor de beste film van afgelopen jaar en beste regie. Daar bovenop heeft Frances McDormand ook nog het felbegeerde beeldje voor beste actrice gewonnen en werd ook het script beloond met een BAFTA.

Als het niet al duidelijk was dat Nomadland een must watch is, dan weet je dat nu. Normaliter moet je dan vaak maanden wachten tot de bekroonde film in kwestie ergens in Nederland te zien is, maar dat is gelukkig dit keer niet het geval.

Disney+ wint

Al weken voor de BAFTA’s van start gingen maakte Disney namelijk bekend dat Nomadland ‘gewoon’ deze maand naar Disney+ komt. Op 30 april, om precies te zijn. Daarmee heeft de streamingdienst dus volgens honderden critici en meerdere jury’s in één klap de beste film van 2020 in handen.

Nu jij weer, Netflix!

Netflix onthult brute thriller met Marvel-sterren: The Woman in the Window

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.