Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Black Panther-ster Chadwick Boseman blijft zelfs na zijn dood scoren

Het is bijna exact een half jaar geleden dat Chadwick Boseman overleed. Tijdens de 87e Golden Globes werd hij geëerd met een postume prijs voor de beste acteur in een speelfilm. Zijn vrouw nam het beeldje in ontvangst met een emotionele speech.

De Black Panther-ster streed vier jaar lang tegen darmkanker. Iets waar enkel zijn familie iets vanaf wist. Zelfs Marvel Studios ontdekte pas op dezelfde dag als de rest van de wereld dat hij ernstig ziek was.

Chadwick Boseman

Al die tijd bleef hij acteren, terwijl de roddelpers speculeerde over drugsproblemen en andere verschrikkelijke verhalen over de acteur publiceerde. Achter gezien bleek de ster simpelweg erg mager te zijn door de behandelingen die hij onderging.

Zijn laatste filmrol was die in Ma Reiney’s Black Bottom, een Netflix Original die in november vorig jaar uitkwam. De dramafilm werd zeer goed ontvangen door critici, en leverde onder andere Viola Davis afgelopen zondagnacht een Golden Globe op.

Postume Golden Globe

Ook Boseman kreeg postuum nog die eer. Hij won namelijk de Golden Globe voor beste acteur in een speelfilm voor zijn rol als Levee Green, een zeer getalenteerd trompettist. Daarmee troefde hij Riz Ahmed (Sound of Metal), Anthony Hopkins (The Father), Gary Oldman (Mank) en Tahar Rahim (The Mauritanian) af.

Het leverde één van de mooiste momenten van de avond op. Simone Ledward Boseman, de vrouw van Chadwick, nam het felbegeerde beeldje voor hem in ontvangst. Ze benadrukte dat haar man als hij nog zou leven “God, zijn ouders en zijn voorouders voor hun wijsheid en offers” zou bedanken.

“Hij zou iets schitterends gezegd hebben. Iets inspirerends, iets dat dat kleine stemmetje in ons zou versterken dat ons vertelt dat je het kunt, dat je vertelt om door te gaan, dat je terugroept naar wat je op dit moment zou moeten doen … Ik heb zijn woorden niet, maar we moeten alle momenten nemen om degenen van wie we houden te vieren.”

Voor de complete lijst van winnaars kun je het onderstaande artikel checken. Vooral Netflix wist na een pandemiejaar met gesloten bioscopen de avond te domineren.

Golden Globes-winaars: dit waren de beste films en series van afgelopen jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.