Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 nov 2020

Disney+ herdenkt Black Panther-ster Boseman met verrassend eerbetoon

Disney heeft een prachtig eerbetoon aan Black Panter-acteur Chadwick Boseman gebracht, op wat zijn 44e verjaardag zou zijn geweest.

Op 29 augustus maakte de familie van Chadwick Boseman dat de Marvel-acteur was overleden op 43-jarige leeftijd. De hoofdrolspeler van Black Panther kreeg in 2016 te horen dat hij darmkanker had.

Chadwick Boseman

De lijdensweg die volgde hield hij volledig geheim. Zelfs Marvel wist tot op de dag van zijn dood niet dat er iets aan de hand was. Tabloids die opmerkten dat Boseman drugsverslaafd zou zijn omdat hij er akelig mager uitzag op foto’s van paparazzi zaten er dan ook extra pijnlijk naast.

Gisteren zou Boseman 44 jaar zijn geworden. Om zijn verjaardag te vieren heeft Disney een toffe manier gevonden om de de veel te jong overleden acteur te eren.

Disney+ brengt eerbetoon

Voormalig Disney-CEO Bob Iger liet 28 november al weten dat fans die avond een speciaal eerbetoon aan de Black Panther-acteur konden spotten op streamingdienst Disney+.

Elke Marvel Cinematic Universe-film begint met het ondertussen iconische Marvel-intro, een snelle montage van beelden uit de comics en de films.

Ook die van Black Panther haalde allerlei momenten uit andere Marvel-films erbij. Met de nadruk op ‘haalde’. Disney heeft namelijk het intro vervangen door een nieuwe montage, met daarin enkel scènes met Boseman. Onder andere uit Black Panther, natuurlijk, maar ook uit Captain America: Civil War en Avengers: Endgame. 

⭐️6 films met Chadwick Boseman die je wilt zien

Marvel’s Black Panther

Het resultaat is een subtiel doch emotioneel eerbetoon. Dat maakte de kijkervaring voor fans die ter ere van Boseman nog een keer Black Panther wilden streamen net een stukje specialer.

Het is op het moment van schrijven onbekend wanneer en of Disney überhaupt weer het oude Marvel-intro terug gaat brengen. Wat ons betreft laten ze dit eerbetoon erin zitten. Voor het geval het intro al verdwenen is tegen de tijd dat je dit artikel leest, kun je dankzij fans op Twitter hieronder gelukkig het resultaat bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ herdenkt Black Panther-ster Boseman met verrassend eerbetoon
Sluiten