Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bored Ape, maar dan een andere primaat: Trump NFT-club is for real

Uitgekeken op de Bored Ape Yacht Club, een verzameling van NFT’s die bestaat uit 10.000 verschillende apen? Of moet je met een prijs van zo’n 160.000 euro te diep in de buidel tasten? Geen zorgen, er is nu een vergelijkbare collectie aan NFT’s met een andere primaat in de hoofdrol. Niemand minder dan Donald Trump.

Of je nou een NFT wil van Donald Trump met een blikje cola light, een cowboyhoed of een Make American Great Again-petje, er is voor ieder wat wils.

Donald Trump niet zelf achter The CryptoTRUMP Club

De maker van de collectie? Die is niet bekend, maar het is in ieder geval niet Donald Trump zelf, maakte de CEO van Parler bekend. Parler is een rechtse social media-app, die zojuist de NFT marktplaats genaamd DeepRedSky heeft uitgerold. De allereerste collectie die ze aanbieden, is dus een collectie van Trump NFT’s, die allemaal vallen onder de ‘CryptoTRUMP Club’.

De NFT-marktplaats wil in de toekomst non-fungible tokens aanbieden van creators die de ‘waarde van vrijheid van meningsuiting delen en bescherming willen van Big Tech, Big Media en Big Government’.

Volgens DeepRedSky is elke CryptoTRUMP uniek en bevat iedere NFT een afbeelding van voormalig president Donald Trump in verschillende settings. Zo is er een NFT van Trump met de Amerikaanse vlag, met een cowboyhoed op, met laserstralen uit zijn ogen, met een cola light blikje in zijn hand en met een adelaar. De totale collectie bevat maar liefst 10.000 NFT’s, waarvan er 250 gecategoriseerd zijn als uiterst zeldzaam.

Donald Trump NFT's
Afbeelding: DeepRedSky

Zoals je ziet is The CryptoTRUMP Club behoorlijk geïnspireerd dan wel gekopieerd van The Bored Ape Yacht Club. Zoek de verschillen.

The-Bored-Ape-Yacht-Club-BAYC-NFT-collectie-alles-wat-u
(Afbeelding: BAYC)

Bijna 2.500 euro voor een NFT

Als je ook zo’n NFT wil bemachtigen, ben je wellicht benieuwd wat je voor het hoofd van Donald Trump moet neerleggen. Iedere NFT wordt voor honderden euro’s verkocht en sommige staan zelfs voor bijna 2.500 euro te koop. Je moet er dus alsnog wat voor over hebben.

Of NFT-verzamelaars en cryptoliefhebbers staan te springen om NFT’s van Donald Trump aan te schaffen, is nog maar de vraag. In een interview uit 2021 zei de voormalige president van de Verenigde Staten een negatief beeld te hebben van cryptocurrencies.

Net als altijd nam hij hierbij geen blad voor de mond: “Bitcoin lijkt gewoon oplichterij. Ik vind het niet leuk, omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar.”

Melania en crypto

Goed, als niemand geld uit wil geven aan een getekend hoofd van Donald Trump, is daar altijd zijn vrouw Melania nog. Zij lanceerde in januari een veiling van een NFT die voor 1.800 SOL (ongeveer 160.000 euro) werd verkocht, waarna verschillende media zoals Vice erachter kwamen dat zij degene was die de NFT gekocht heeft.

Benieuwd naar de collectie van CryptoTRUMPs? Je checkt alle 250 Trump NFT’s op DeepRedSky.

Student (22) miljonair door selfies als NFT te verkopen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.