Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De workout van Jamie Foxx voor zijn rol als Mike Tyson

Dat je als acteur soms moet aankomen of afvallen voor een bepaalde rol is van alle tijden. Maar wat voor workout heb je in hemelsnaam nodig om Mike Tyson te spelen? Jamie Foxx vertelt.

Jawel, er komt een biografische miniserie over Mike Tyson en Django Unchained-ster Jamie Foxx gaat de bokslegende spelen. Aanvankelijk zou Finding Mike een film worden, maar inmiddels is duidelijk dat het een serie wordt, waarbij Martin Scorsese betrokken is. Hoe dan ook: voor de rol is een behoorlijke lichaamstransformatie nodig.

De workout van Jamie Foxx voor zijn rol als Mike Tyson

Jamie Foxx heeft een aantal details gedeeld en je word er al moe van als je het leest. “De transformatie is begonnen. Het is geen geheim meer dat ik Mike Tyson ga spelen in een nieuwe biografische film. De eerste en direct grootste taak was om mijn lichaam te transformeren met pull-ups, dips en push-ups. We hebben nog een weg te gaan, maar ik ben bereid om er te komen”, aldus de 54-jarige acteur in een post met wat vroege foto’s van zijn lichaamstransformatie.

In een Instagram-interview met Mark Birnbaum, dat je hieronder in zijn geheel kunt zien, geeft Jamie Foxx meer details over de workout. “Ik ben volop mijn lichaam aan het transformeren tot iets dat op het lichaam van Mike Tyson lijkt.

Simpel schema

Om de dag doe ik 60 pull-ups, 60 dips en 100 push-ups. Wat betreft mijn benen heb ik nog een lange weg te gaan.” Tip: de workout zonder lichaamsgewicht waarmee Cristiano Ronaldo zijn benen traint.

Mark Birnbaum

Mark Birnbaum is een oud-militair, filmmaker, documentairemaker, producer en nog veel meer. Sinds de pandemie staat hij ook bekend om zijn interviews op Instagram, met onder anderen basketbal-legende Reggie Miller. Het interview met Jamie Foxx is de moeite waard en gaat over meer dan alleen de nieuwe film over Mike Tyson en de workout die daar voor nodig is.

Terwijl Jamie Foxx aan het trainen is voor het lichaam van een beest, is Mike Tyson zelf lekker aan het blowen. Nou ja, dat weten we niet zeker. Feit is in ieder geval dat hij nu in de marihuana-business zit.

De nieuwe serie over de bokslegende gaat vermoedelijk Finding Mike heten. Over een releasedatum is nog niets bekend. Op dit moment wordt er gekeken welke streamingdienst toehapt. Zelf weet Mike Tyson naar eigen zeggen overigens nog niks over de serie, maar dat even geheel terzijde. Het enige wat je moet onthouden zijn die 60 pull-ups, 60 dips en 100 push-ups. Zo simpel kan het zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.