Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Student (22) miljonair door selfies als NFT te verkopen

Een Indonesische student is ‘per ongeluk’ miljonair geworden, nadat hij zijn selfies online te koop aanbood als NFT. De 22-jarige Sultan Gustaf Al Ghozali nam vijf jaar lang elke dag een foto van zichzelf in dezelfde houding voor zijn computer. Dat project heeft hem nu rijk gemaakt.

De student computerwetenschappen had geen idee dat zijn selfies zoveel zouden opleveren toen hij ze te koop aanbood. Laat staan dat hij miljonair zou worden.

Vijf jaar lang selfies

Geen enkele van de 933 selfies is hetzelfde, maar op iedere foto heeft Sultan dezelfde serieuze gezichtsuitdrukking. Zijn oorspronkelijke idee was om een timelapse video te maken voor zijn afstuderen, omdat hij de foto elke dag maakte terwijl hij aan het studeren was.

Maar toen hij hoorde over Non-Fungible Tokens (NFT’s), besloot hij zijn selfies ook te verkopen via het platform OpenSea. Hij dacht dat het grappig zou zijn als verzamelaars zijn gezichten zouden verzamelen, maar had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden.

“Ik had nooit gedacht dat iemand de selfies zou kopen, daarom vroeg ik er ook niet meer dan 3 dollar per stuk voor”, zegt de overrompelde student in een interview.

Selfies als NFT leverde een miljoen op

Nadat een bekende chef een paar van de selfies kocht en op zijn social media plaatste, ging het echter hard. Inmiddels hebben meer dan 500 mensen Sultans selfies gekocht en heeft hij de prijs door de vraag flink verhoogd.

Als je nu één van zijn foto’s wil bemachtigen, zal je 0,22 Ether moeten neerleggen. Dat is omgerekend zo’n 472 euro. Samen leverden de selfies Sultan al meer dan een miljoen dollar op, waardoor hij zich NFT-miljonair mag noemen.

De student heeft zijn ouders nog niet over zijn succes met zijn selfies als NFT verteld. “Om eerlijk te zijn, heb ik het nog niet durven vertellen”, zegt hij tegen France24. “Ze zullen zich verbaasd afvragen waar ik het geld vandaan heb.” Tja, we snappen dat dat inderdaad een ingewikkeld gesprek gaat zijn.

Het geld wil hij gebruiken om zelf ook te investeren en ooit op een dag een animatiestudio mee te beginnen.

NFT selfies maken student miljonair
(Afbeelding: Twitter/ Ghozali_Ghozalu) (Afbeelding: Twitter/ Ghozali_Ghozalu)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.