Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 18 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

6 onmisbare boeken over fitness en voeding om je kennis te verbreden

Vind je het leuk om bezig te zijn met sport en voeding, maar zie je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer als het aankomt op informatie? Wij maakten een selectie van onmisbare boeken over fitness en voeding.

Op het internet zijn vaak tegenstrijdige adviezen te vinden. De een zegt dat koolhydraten slecht zijn, de ander is het daar totaal niet mee eens. Om een beetje orde in de chaos te scheppen, hebben we zes boeken geselecteerd van mensen die écht verstand van zaken hebben. Denk aan diëtisten, een voormalig powerlift-kampioen en onderzoekers.

6 boeken over fitness en voeding

Zo weet je zeker dat je jouw droomlichaam kunt bereiken, en je niet ‘zomaar’ iets staat te doen in de gym. Let’s go.

1. Kracht, de basis – Bryan Wolters

Waarom zijn de bench press, deadlift en squat zulke belangrijke oefeningen? En hoe werkt hypertrofie eigenlijk? Kracht is het boek voor iedereen die geïnteresseerd is in krachttraining, of je nou een beginner of gevorderd bent. Leer over het bouwen van een ijzersterk lichaam en hoe dat lichaam jou kan helpen in het dagelijkse leven. Te koop op bol.com voor slechts €15.

2. Vet belangrijk – Mariëtte Boon

Is vet slecht? Helemaal niet! In het boek Vet belangrijk wordt duidelijk beschreven welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht en obesitas. Ook leer je waarom vet juist een belangrijke voedingsstof is, en leer je over de functie van vet in het menselijk lichaam.

Zoals de ondertitel van het boek zegt: feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers. Te koop op bol.com voor €15.

Koffie stimuleert volgens nieuw onderzoek je vetverbranding

3. Vrijheid van Voeding – Ricky Frissen

Wil je werken aan je lichaam, maar tegelijkertijd een goede en gezonde relatie met voeding opbouwen? Dan is het boek Vrijheid van Voeding van diëtist, coach en personal trainer Ricky Frissen iets voor jou. Aan de hand van 20 praktische opdrachten leer je jouw lichaam te vertrouwen, maak je een einde aan eetbuien en emotie-eten, en verbeter je jouw zelfbeeld. Hier te koop voor €25.

4. Topfit: ook als je denkt geen tijd te hebben – Henry Schut

Studio Sport-presentator Henry Schut liet zien dat je ook na je veertigste en met een drukke baan tijd kunt hebben om spieren te kweken. Hij was zo goed bezig, dat het hem zelfs een plekje op de cover van de Men’s Health opleverde. ‘Ik heb geen tijd’ is na het lezen van Topfit een excuus wat je niet meer mag gebruiken. Te koop op bol.com voor €20,99.

5. Eet als een atleet – Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt

In het boek Eet als een atleet wordt er ingegaan op de relatie tussen voeding en sport. Of je nou een krachttrainer of een lange-afstandsloper bent, elke tak van de sport komt aan bod en dat maakt dit een nuttig boek vol goede basisinformatie. Op bol.com kost ‘ie je €24,50.

6. Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

Niet alleen je lichaam, maar ook jouw mind zou naar de sportschool moeten gaan. Dat is de visie van bestsellerauteur Wouter de Jong. Door het boek Mindgym te kopen, stort je jezelf in een 12-weekse training om je mentale conditie te verbeteren.

Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met praktische oefeningen, anekdotes, citaten en weetjes. Koop ‘m op bol.com voor €20,99.

3 fitness-documentaires op Netflix die inspireren en motiveren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.