Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdiende Beyoncé per seconde in Dubai tijdens opening hotel

Beyoncé heeft volgens verschillende bronnen 24 miljoen dollar (ruim 22 miljoen euro) gekregen voor een liveshow van 60 minuten in Dubai, tijdens de opening van een nieuw hotel. Om dit in perspectief te zetten, rekenen we de gage even door tot op de seconde.

Voor haar eerste optreden sinds 2020 werd ze overgevlogen voor de openingsshow van het nieuwe hotel Atlantis The Royal. Daar werd sowieso niet op kosten bespaard voor het feestje. In totaal 1.500 celebs en beroemdheden waren van de partij, waaronder Kendall Jenner, Liam Payne, Chloe x Halle, Jay-Z en de ouders van Beyoncé. En die komen doorgaans niet op eigen kosten.

Beyoncé opent hotel Atlantis The Royal in Dubai

Ondanks een opnameverbod gingen de beelden van de show tijdens de opening van Atlantis The Royal in Dubai viral. Een spetterende uitvoering van Drunk In Love en een door dochterlief Blue Ivy uitgevoerde vertolking van Brown Skin Girl springen daarbij het meest in het oog.

Nadat het optreden van Beyoncé werd afgesloten met een gechoreografeerde waterfonteinshow en vuurwerk, betrad Swedish House Mafia het podium om de afterparty in het hotel af te trappen. Tot zover het feestje voor de happy few van Dubai.

Controverse

Terwijl veel fans blij waren dat Beyoncé weer eens live optrad, stuitte het concert op enige controverse. Zo merkte BBC op dat sommige fans ontevreden waren over de locatie, aangezien Dubai strikte wetten handhaaft tegen relaties van hetzelfde geslacht. Dit is vooral opvallend in de context van het nieuwste album van Beyoncé – Renaissance – dat werd bejubeld vanwege het eren van de zwarte queer-cultuur.

“Het lijkt echt een verkeerde keuze van haar”, aldus journalist Abigail Firth tegen BBC Newsbeat. “Ze is toch duidelijk een miljardair. Dit geld had ze echt niet nodig. Daar komt waarschijnlijk ook een deel van de teleurstelling onder fans vandaan.”

Dit verdiende ze per seconde

Het uurloon van Beyoncé tijdens de opening van het luxe hotel in Dubai is omgerekend 22.082.652 euro. We zetten het even in perspectief.

  • 22.082.652 euro per uur
  • 368.044 euro per minuut
  • 6.134 euro per seconde

En jij maar denken dat het salaris van Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië buiten alle proporties was.

Atlantis The Royal, beyoncé, hotel, opening, salaris per seconde, live show, optreden, controverse
Beyoncé voor het een marmeren muur in Atlantis The Royal (Afbeelding: Getty)

Atlantis The Royal is een luxehotel dat beschikt ook over 44 suites met eigen zwembad, een overloopzwembad op de 22e verdieping met uitzicht over Palm Island, het grootste kwallenaquarium ter wereld en andere luxe voorzieningen. Het hotel in Dubai opent op 10 februari 2023 en kamers zijn al te reserveren. Van het geld dat Beyoncé per seconde verdiende tijdens de opening, kan ze hier met haar gezin een nachtje slapen. Maar niet in de meest luxe kamer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.