Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De 5 beste vechters in Game of Thrones volgens AI

Aangezien kunstmatige intelligentie die van ons al lang overtroffen heeft, hoeven we niet eens meer te bekvechten op de redactie. En al zeker nu blijkt dat ChatGPT probleemloos de beste vechters uit Game of Thrones kan opnoemen.

Excuses alvast voor het verspillen van oceanen aan water. Om te achterhalen wie de beste vechter uit Game of Thrones ooit is, moeten er nou eenmaal complexe wiskundige berekeningen gemaakt worden. Gelukkig hebben we daarvoor geen beroep moeten doen op ons eigen beperkt intellectueel vermogen.

ChatGPT duidt beste vechters Game of Thrones aan

We stelden de vraag aan ChatGPT, het veelbesproken programma van OpenAI. En om heel eerlijk te zijn, kunnen we ons best vinden in de kunstmatige antwoorden. Dit zijn volgens AI de beste vechters uit Game of Thrones.

1. Ser Arthur Dayne

Ser Arthur Dayne, ook wel de Sword of the Morning genoemd, stond bekend als een van de grootste zwaardvechters van zijn tijd. Hij vocht volgens ChatGPT met een ongeëvenaarde vaardigheid en werd vereerd als een legende. Het personage komt zelf maar heel even in beeld, tijdens een flashback waarin hij door een jonge Ned Stark wordt ‘verslagen’.

2. Ser Barristan Selmy

Namens ChatGPT was Ser Barristan Selmy een van de meest gerespecteerde ridders in Westeros. Hij diende eerst als lid van de Kingsguard en later als lijfwacht van Daenaerys Targaryen. Zijn meest badass moment uit Game of Thrones komt er nadat hij door koning Joffrey ontslagen wordt en niemand met de inmiddels oude man de degens durft te kruisen.

3. Sandor ‘The Hound’ Clegane

De oppas van Arya Stark is volgens ChatGPT de derde beste zwaardvechter in het Game of Thrones-universum. The Hound stond bekend om zijn brute kracht en meedogenloosheid in een gevecht. Ondanks zijn angst voor vuur, was hij een formidabele tegenstander tot het bittere einde.

4. Ser Jaime Lannister

En de oppas van Brienne of Tarth (of was het omgekeerd?) zou volgens ChatGPT op de vierde plaats blijven steken van beste vechters uit Game of Thrones. Jaime Lannister stond bekend om zijn sierlijke vechtstijl en was erg bedreven in het gebruik van zijn linkerhand, ondanks zijn handicap.

5. Jon Snow

Volgens ChatGPT verdient Jon Snow zijn plaats op het lijstje omdat hij “talloze gevechten overleefde en keer op keer zijn vaardigheden bewees op het slagveld”.

Verder merkte de AI op dat “personages in Game of Thrones vaak tegen elkaar hebben gevochten onder verschillende omstandigheden, wat het moeilijk maakt om een definitief antwoord te geven.” Je beklag over de top 5 beste vechters in Game of Thrones dien je dus te sturen naar het adres van OpenAI.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.